Jobba på Kanarieöarna

Kanarieöarna (spanska: Islas Canarias, av latinets Insulae canariae, "Hundöarna", efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund)...

Jobba på Kanarieöarna

Jobba på Kanarieöarna

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba på Kanarieöarna

Tillhör Spanien

Kanarieöarna (spanska: Islas Canarias, av latinets Insulae canariae, “Hundöarna”, efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund) är en spansk ögrupp och autonom region, belägen i Atlanten, utanför Afrikas nordvästra kust. De ligger cirka 1 500 km från Madrid och öarnas avstånd till Afrika är mellan 95 och 450 kilometer. Kanarieöarna räknas geografiskt till Afrika men politiskt till Europa.

Ögruppen består av sju större öar: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro och sex mindre öar. De har under lång tid varit ett tullfritt område.

Kanarieöarna är ett utav de allra största turistresmålen och nordbor har åkt hit sedan 60-talet. Här är det varmt året om och många skandinaver har valt att bosätta sig här. Jobbmöjligheter finns, speciellt inom branscher som till exempel fastigheter, hotell och turism samt inom restaurang och nöjen.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba på Kanarieöarna: Kontakta oss >>>

Om arbete på Kanarieöarna

Med Kanarieöarna menas den skärgård som ligger utanför Marockos kust. Den innefattar de sju huvudöarna Gran Canaria, Lanzarote, El Hierro, La Gomera, La Palma, Fuerteventura och Teneriffa samt ett antal mindre öar. 

Arbetsmarknaden på Kanarieöarna är i princip helt uppbyggd på turism och fastigheter och det är en av Europas absolut största semesterdestinationer på grund av sitt varma klimat. 

I och med att arbetsmarknaden på Kanarieöarna är så beroende av turismen är det inom det fältet där de flesta är sysselsatta. Om inte direkt så indirekt inom t.ex restaurang- och barverksamhet, inom fastighetsmarknaden, hotell mm. 

På sistone har också några skandinaviska företag förlagt en del av kundtjänstverksamhet på Kanarieöarna, dels för att attrahera arbetskraft men också på grund av att lönerna är lägre än i Skandinavien och Sverige.

Hur får jag jobb på Kanarieöarna?

I de flesta fall behövs åtminstone en bra engelska och pratar du spanska är det också givetvis en fördel. Men det finns alltså också jobb som riktar sig direkt mot skandinaver och svenskar vilket kan vara en fördel då den inhemska arbetslösheten är ganska stor. 

Värt att nämna är också att det finns en stor andel utländska egenföretagare på Kanarieöarna, alltså t.ex småföretag som drivs av t.ex skandinaver, britter eller tyskar. Inom dessa företag är det också lättare för dig som utlänning att kunna få ett jobb. I de allra flesta fall är det också lättare att få ett jobb på plats jämfört med att söka hemifrån. 

De flesta anställningarna sker genom informella kontakter, vilket betyder att du har större chans att få jobb om du är på plats än ifall du söker hemifrån.

Fråga om att jobba på Kanarieöarna

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien