Jobba i Ungern

Ungerns huvudstad Budapest har blivit en av Europas trendigaste och populäraste städer. Natt-, kultur- och nöjeslivet blomstrar och...

Jobba i Ungern - Medlem i EU

Jobba i Ungern
Jobba i Ungern

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Ungern

Huvudstad Budapest

Ungerns huvudstad Budapest har blivit en av Europas trendigaste och populäraste städer. Natt-, kultur- och nöjeslivet blomstrar och staden har därför blivit både ett uppskattat resmål och en populär stad att bosätta sig i.

Förutom ett spännande kulturliv bjuder Budapest nämligen även på goda jobbmöjligheter för svensktalande. Branscherna du har att välja på är många då flera stora företag outsourcar sin verksamhet till just Budapest. 

Tack vare att Budapest är en billig stad med svenska mått mätt har du som väljer att arbeta här också råd att ta del av stadens stora utbud.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Ungern: Kontakta oss >>>

Jobbmöjligheter och arbetsmarknad

Flera internationella företag har förlagt delar av sin verksamhet till Budapest och efterfrågar svensk personal som kan arbeta mot den svenska marknaden. Ett flertal av jobben handlar om serviceyrken som kundtjänst, mötesbokare och säljare. 

Dessa jobb finns oftast på så kallade, BPOs, eller ”business process outsourcing”, vilka är center där man centrerat tjänster som outsourcats från större företag. I praktiken handlar det om att hjälpa och vägleda svenska kunder till företagen. 

Du sitter oftast tillsammans med personer från hela Europa. På det sättet skapas en trevlig gemenskap där ni hjälper varandra och utbyter erfarenheter. Ett annat vanligt alternativ är så kallade Shared Service Centers – i dessa fall har företag förlagt vissa avdelningar till Budapest och här arbetar du direkt för företaget med sådant som administration, ekonomi, IT-support och mycket mer. 

Även här söker man ofta efter svenskspråkig personal. Saknar du erfarenhet på arbetsmarknaden finns goda möjligheter till instegsjobb som kan leda till att du avancerar inom företaget, men även du som har några års erfarenhet kan hitta spännande möjligheter i Budapest. 

När du får ett jobb hos något av de företag som annonserar via oss blir du i många fall erbjuden hjälp med flytten. Företaget som anställer hjälper till exempel till med att ordna resa, boende och byråkratiskt krångel.

Arbetsmiljö och arbetsplatskultur

När du väljer att arbeta och bosätta dig i ett nytt land vinner du mycket på att vara öppen för landets kultur. När du arbetar för BPOs eller Share Service Centers kommer du att möta folk från hela Europa. 

Arbetsmiljön är i allmänhet ganska avslappnad men med lite tydligare hierarkier än vad du kan vara van vid från Sverige. Behandlar du dina kollegor med vänlighet och respekt kommer du inte stöta på problem. Klädkoden kan variera men kan vara mer strikt om du arbetar på ett kontor än i ett öppet landskap.

Levnadskostnader i Budapest

Jämfört med Sverige är Budapest väldigt billigt. Priset har stigit de senaste åren men fortfarande är det mer än hälften så billigt som i Sverige. 

Det gör att du har råd att bo, shoppa och ta del av stadens utbud. Vill du köpa en kaffe från något av stadens alla café kostar den runt 11 kronor. I Sverige är det inte ovanligt att kostnaden ligger runt 25 till 30 kronor. Samma låga pris gäller för ölen. Månadskort i kollektivtrafiken ligger runt 290 kronor.

Fråga om egenanställning i Ungern

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien