Jobba i Schweiz

Att säsongsjobba i Schweiziska Alperna är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns några av världens bästa skidresorter. Orter som Verbier...

Jobba i Schweiz

Jobba i Schweiz
Jobba i Schweiz

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Schweiz

Huvudstad - Bern

Säsongsjobba i Schweiziska Alperna

Att säsongsjobba i Schweiziska Alperna är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns några av världens bästa skidresorter. Orter som Verbier, Zermatt och Engelberg lockar årligen hundratusentals personer och du har möjligheten att jobba med allt från hotell- och restaurang till jobb som skidlärare.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Schweiz: Kontakta oss >>>

Om arbete i de schweiziska alperna

Skidåkning är nationalsporten i alplandet Schweiz och folk från hela världen kommer hit för att ta del av några av de bästa backarna och finaste naturmiljöerna som finns att hitta i Europa. 

Det är mycket vanligt att nordbor åker hit och säsongsjobbar under några av de mest populära säsongerna på året. Det finns goda möjligheter att som svensk få jobb inom hotell- och restaurang, turism eller som skidlärare i någon av de många skidresorterna som finns.

Hur kan jag säsongsjobba i Alperna?

Att kunna jobba i Schweiz är förhållandevis enkelt. Som EU-medborgare har du rätt att vistas i landet på obestämd tid då Schweiz och EU har ingått ett avtal om fri rörlighet på arbetsmarknaden. Det finns ett antal sätt att söka säsongsjobb i Alperna, ett kan vara att söka hemifrån bland de annonser som finns utlagda och är riktade för internationella kandidater. Ett annat är att direkt ta kontakt med de företag som anordnar resor till Alperna.

Populära skidorter i Schweiz

En annan väl beprövad metod är att själv åka ner och söka jobb på plats. Det är oftast enklare att ta kontakt med hotell och reseföretag om man kan presentera sig i person. 

Här nedan ser du ett urval av några av de populäraste skidorterna i Schweiz. Ett bra tips för dig som söker jobb i något av nedanstående orter är att använda ortsnamnet tillsammans med nyckelord som t.ex ski instructor, ski teacher, ski, snowboard, hotel, bartender etc.

Fråga om att jobba i Schweiz

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien