Jobba i Portugal

Portugal är inte bara en liten landremsa vid Europas västkant utan har regioner på populära turistmål som till exempel Azorerna eller...

Jobba i Portugal - Medlem i EU

Jobba i Portugal
Jobba i Portugal

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Portugal

Huvudstad Lissabon

Portugal är inte bara en liten landremsa vid Europas västkant utan har regioner på populära turistmål som till exempel Azorerna eller Madeira. Varje år kommer tusentals turister till landet och trots att den inhemska arbetsmarknaden är sämre sedan eurokrisen så finns det chans för utlänningar att komma och jobba i landet.

Portugal är i dagens läge främst ett turistland. För några år sedan fanns en stor del av Europas produktion för till exempel textiler och fabriksvaror i landet och trots att några av dessa industrier finns kvar så är finns det inte lika många arbetstillfällen inom dessa näringsgrenar som förr. 

De arbetstillfällen som finns för utlänningar i Portugal handlar främst om jobb inom turism och arbeten som riktar in sig mot andra Europeiska marknader, alltså till exempel jobb mot hemmamarknaden i Sverige. 

Det kan handla om säsongsjobb inom till exempel hotell- och restaurang men också om rena heltidsjobb på några av av de utländska företag som finns i landet. Den inhemska arbetsmarknaden är förhållandevis dålig och kräver i de allra flesta fall att du talar flytande portugisiska. 

Även medianlönerna för den inhemska arbetsmarknaden ligger ganska långt under vad den är i till exempel Sverige eller norra Europa. 

De regioner i Portugal som drar till sig mest arbetskraft är huvudstaden Lissabon, de norra delarna med städer som Porto och Braga samt de mer turistdominerade regionerna på till exempel Algarvekusten, Azorerna eller Madeira där turistsäsongen pågår nästan året om.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Portugal: Kontakta oss >>>

Uppehållsrätt i Portugal

Som EU-medborgare är det relativt okomplicerat att börja arbeta i Portugal. Du har rätt att under tre månader vistas i landet utan några speciella intyg. Under den perioden kan du till exempel söka jobb eller bo i landet utan att behöva ansöka om något arbetsvisum. 

Innan de tre månaderna har passerat måste du dock ansöka om ett registreringsbevis vilket du gör genom att besöka första närmaste kommunkontor eller ett regionalt kontor som behandlar utlänningsärenden. Ett så kallat “Servico de Estrangeiros e Fronteiras”.

Fråga om att jobba i Portugal

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien