Jobba i Polen

Polen har mycket att erbjuda. Östersjön i norr, berg i söder och en varierad natur däremellan. Historia och traditioner möter moderna...

Jobba i Polen - Medlem i EU

Jobba i Polen
Jobba i Polen

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Polen

Huvudstad Warszawa

Polen har mycket att erbjuda: Östersjön i norr, berg i söder och en varierad natur däremellan. Historia och traditioner möter moderna städer. Inte undra på att landet blir alltmer populärt bland emigranter.

Eftersom Polen tillhör EU behöver EU-medborgare bara ett ID-kort eller pass för inresan. Om du vill stanna längre än 3 månader i landet måste du registrera dig på ditt lokala regionkontor senast 30 dagar efter ankomst.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Polen: Kontakta oss >>>

Jobba i Polen - Arbetsmarknaden

Polen, som många andra länder, kämpar med en brist på kvalificerad arbetskraft. Många kvalificerade arbetstagare flyttar utomlands. Den som har bra utbildning och arbetar inom ett efterfrågat yrke borde alltså inte ha några problem med att hitta ett jobb. 

Den ekonomiska tillväxten har varit positiv de senaste åren, och arbetslösheten ligger på den lägsta nivån på åratal. Men trots den positiva utvecklingen på arbetsmarknaden är många polacker rädda för att förlora sina jobb. De flesta arbetstagare har därför god arbetsmoral. Därför bör du ta ditt jobb på allvar och visa att du går att lita på. I många företag är tonen fortfarande ganska formell. Kollegor bör i första hand tilltalas formellt med ”ni”, och du bör använda personens efternamn för att inte anses vara oförskämd eller respektlös. 

Kända företag som Amazon, Google och Microsoft har slagit sig ner i olika större städer i Polen, och erbjuder bra jobbmöjligheter för utländska yrkesverksamma, då färdigheter i engelska är viktigare än polska. Framförallt IT-sektorn söker arbetskraft. Det nära ekonomiska förhållandet mellan Sverige och Polen märks naturligtvis också på företagen. För att lyckas på den svenska marknaden söker många företag efter personer som känner till marknaden väl och har goda språkkunskaper.

Arbetsrätt

Den normala arbetstiden är vanligtvis 40 timmar i veckan. Provanställningen i början av ett nytt jobb får inte överstiga 3 månader. Uppsägningstiden är varierar beroende på om det rör sig om en tidsbegränsad anställning eller en tillsvidareanställning, samt beroende på hur länge anställningstiden har varat. 

Antalet semesterdagar kan bestämmas av företaget men arbetsgivare är skyldiga att erbjuda minimiantalet. Anställda som har arbetat kortare tid än 10 år får minst 20 dagar. Ett tidsbegränsat kontrakt kan förlängas upp till tre gånger, men den maximala längden får inte överstiga 33 månader.

Fråga om att jobba i Polen

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien