Jobba i Litauen

Litauens ekonomi är helt anpassad till EU och sedan nyåret 2015 är landet med i eurosamarbetet. Efter en turbulent period under den globala...

Jobba i Litauen - Medlem i EU

Jobba i Litauen
Jobba i Litauen

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Litauen

Huvudstad Vilnius

Litauens ekonomi är helt anpassad till EU och sedan nyåret 2015 är landet med i eurosamarbetet. Efter en turbulent period under den globala finanskrisen 2008–2010 är den litauiska ekonomin åter på fötter.

Tjänstesektorn dominerar stort, men oljeraffinering och jordbruksexport är också viktiga inslag. Bidrag från EU utgör en betydande del av statsbudgeten.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Litauen: Kontakta oss >>>

Industrin i Litauen

Idag så är Litauens största handelsvaror tjänster av olika slag i form av olika småföretag som t.ex. restauranger, butiker, dataföretag, med mera. Alla dessa olika småföretag kräver personal som är relativt utbildad och anpassad till den internationella marknaden. Jordbruket och energitillverkningen har det dock inte gått speciellt bra för. 

Produktionen är låg och det krävs ett omfattande reformarbete för att få produktionen på fötter igen. Idag läggs stora bidrag till från staten, men lönsamheten är ändå dålig. 

Den produktionen som också ökar, i takt med tjänstesektorn, är textil- och trävaruproduktionen. Idag så har utländska investerare mer och mer börjat intressera sig för Litauen , framförallt från amerikanska, tyska, svenska och brittiska företag.

Fråga om att jobba i Litauen

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien