Jobba i Liechtenstein

Liechtenstein är ett av de rikaste länderna i världen och ett av Europas minsta länder. Landet har fått internationell kritik...

Jobba i Liechtenstein - EU Regler gäller

Jobba i Liechtenstein
Jobba i Liechtenstein

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Liechtenstein

Huvudstad Vaduz

Liechtenstein är ett av de rikaste länderna i världen och ett av Europas minsta länder. Landet har fått internationell kritik för furstens utsträckta makt och odemokratiska styre.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Liechtenstein: Kontakta oss >>>

Sverige - Liechtenstein

Förbindelserna mellan Sverige och Liechtenstein är mycket goda. Den 18 november 1919 slöt Sverige och Schweiz ett avtal gällande omhändertagandet av Liechtensteins intressen i Sverige. Detta avtal gäller fortfarande och Schweiz ambassad i Stockholm representerar således även Liechtenstein. 

Ambassaden i Bern bevakar Sveriges intressen i Liechtenstein då ambassadören i Schweiz är sidoackrediterad i Liechtenstein. Ambassaden stöds av ett svenskt honorärkonsulat i landet. Cirka 20 svenskar bor i Liechtenstein.

Två tredjedelar av Liechtensteins 36 000 invånare är medborgare i landet, medan resterande tredjedel i huvudsak är medborgare i grannländerna. Sedan 2011 finns ett nordisk-liechtensteinskt avtal om informationsutbyte i skatteärenden där upplysningar ska lämnas ut på begäran av det andra landets myndigheter. Sverige och Liechtenstein berörs också, via medlemskap i EU respektive EFTA/EES av avtal dessa organisationer emellan.

Ekonomi och handel

Liechtenstein är ett av världens rikaste länder. Under efterkrigstiden har landet gått från att vara en jordbruksnation till ett högindustrialiserat samhälle. 

Ekonomin är nära knuten till Schweiz som tidigare ingått en tullunion med Liechtenstein. Statens intäkter är högre än dess utgifter och sysselsättningen är hög. Fördelaktiga skatteregler är en av orsakerna till landets ekonomiska uppsving. Utländska företag, som av skattemässiga orsaker är registrerade i Liechtenstein, utgör en viktig inkomstkälla. Landets banker är kända för diskretion och sekretess. 

Detta har lett till att pengatvätt bedrivs via landets bankkontor. Andra västländer har krävt att Liechtenstein skärper tillsynen av bankerna och avskaffar den strikta sekretessen.

Geografi

Liechtenstein är en av Europas minsta stater och ligger inklämt mellan Österrike och Schweiz. Landet är 25 km långt och 10 km brett. Det består av en platt slätt på östsidan av Rhenflodens övre lopp samt den västra delen av de Rätiska alperna. 

Den 6 km breda slätten ligger cirka 450 meter över havet och var tidigare träskmark som dränerades på 1800-talet. Bergen, som består av kalksten, når en höjd på 2599 meter över havet. Växt- och djurlivet är varierat och är typiskt för Alperna. 

Tillsammans med Uzbekistan är Liechtenstein det enda landet i världen som är så kallat dubbelt kustlöst, det vill säga att de bara gränsar till länder som i sin tur inte gränsar till något hav.

Fråga om att jobba i Liechtenstein

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien