Jobba i Kroatien

Kroatien har allt vad en riktig medelhavspärla ska ha. Här finns mängder med kultur, historiska platser, vacker natur och kristallklart vatten.

Jobba i Kroatien - Medlem i EU

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Kroatien

Huvudstad Zagreb

Sedan i juli 2013 är också Kroatien medlem i EU vilket innebär att du som svensk har rätt att jobba i landet. Läs om hur du kan börja jobba i Europas nya turistfavorit.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Kroatien: Kontakta oss >>>

Om arbete i Kroatien

Kroatiens ekonomi är till största del uppbyggd på turism, jordbruk och mindre industrier. Arbetslösheten är förhållandevis hög vilket gör Kroatien till ett av de svårare EU-länderna för utlänningar att arbeta i. De flesta utlänningar som arbetar i landet gör det antingen inom ett internationellt företag eller en organisation, eller inom någon av näringarna turism och fastighetsbranschen. 

Utvecklingen inom fastighetsbranschen har varit ganska intensiv under den senaste tiden, främst på grund av EU-inträdet samt Kroatiens nya roll som utpräglat turistland. Fastighetsbranschen har gått väldigt bra framför allt på den kroatiska kustremsan där man hittar populära resmål som Makarska rivieran, Dubrovnik området och den Kroatiska skärgården. 

Det är också här som den största delen av turismen är förlagd. I och med EU-inträdet förväntas också andelen utländska företag (främst europeiska) öka under kommande tiden, vilket också borde underlätta för utlänningar att komma och jobba i landet. Snittlönerna i Kroatien är också relativt låga men det beror också på i vilken bransch man är i.

Arbetsvisum till Kroatien

Kroatien blev medlem i Europeiska unionen i juli 2013. Detta betyder att du som svensk har rätt att vistas i landet och att arbeta och uppehålla dig permanent inom landets gränser. 

Dock kommer du att behöva ett uppehållstillstånd. För att få information om vilka intyg som krävs för att arbeta i Kroatien kan du besöka de kroatiska myndigheternas hemsida.

Fråga om att jobba i Kroatien

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien