Jobba i Japan

Många drömmer om att kunna bo i Japan. Landet har kanske bland den mest särpräglade kulturen i hela världen med sin mix mellan...

Jobba i Japan

Jobba i Japan
Jobba i Japan

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Japan

Huvudstad - Tokyo

Många drömmer om att kunna bo i Japan. Landet har kanske bland den mest särpräglade kulturen i hela världen med sin mix mellan traditionellt och högteknologiskt. 

I storstäder som Tokyo, Yokohama eller Osaka finns något för alla som kommer och vill känna på äkta orientalisk storstadspuls.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Japan: Kontakta oss >>>

Allmänt om arbete i Japan

Att kunna få ett jobb i Japan är svårare än i många andra länder i världen. Japan har en särdeles protektionistisk arbetsmarknad där tesen mestadels lyder: japaner går först. Detta innebär att du som kommer och jobbar i landet måste bidra med någon kompetens som inte finns i Japan. 

Ett sätt att få jobb i Japan är att få tag i en s.k sponsor. Det vill säga någon form av organisation eller företag som går i god för dig. Ett tips kan vara att söka jobb hemifrån eller via någon av de svenska företagen som finns baserade i Japan.

Jobba som engelsklärare i Japan

Eftersom du som utlänning måste bidra med någon form av kompetens som saknas i Japan så är ett tips att försöka få jobb som engelsklärare. Oftast är det människor med engelska som modersmål som brukar gå först men för skandinaver med en god engelska är det långt ifrån omöjligt att kunna få jobb som privatlärare, lärare på någon skola eller via ett språkinstitut.

Arbetsvisum till Japan

Som turist har du rätt att vistas i Japan i tre månader i taget. Många utlänningar tar chansen att jobba illegalt i landet, främst inom restaurang och på nattklubbar. Detta är inte att rekommendera då konsekvenserna av detta kan bli att man blir bannlyst från landet. 

Om du t.ex skulle vilja studera i landet har du rätt att också söka jobb under tiden studievisumet gäller förutsatt att tjänsten inte är på heltid. Annars är det som tidigare nämnts endast möjligt att erhålla arbetsvisum om ett företag eller organisation ställer upp som sponsor för dig. Såtillvida du inte är gift eller släkt med en japansk medborgare.

Läs mer om arbete och boende i Japan

Fråga om att jobba i Japan

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien