Jobba i Grekland

Grekland är ett av de största turistländerna i Europa. Hit åker tiotusentals skandinaver årligen för att sola och bada och ta del av Greklands...

Jobba i Grekland - Medlem i EU

Jobba i Grekland
Jobba i Grekland

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Grekland

Huvudstad Aten

Grekland är ett av de största turistländerna i Europa. Hit åker tiotusentals skandinaver årligen för att sola och bada och ta del av Greklands spännande och gamla kulturhistoria. Trots att Grekland under senare år har drabbats hårt av Eurokrisen finns det ändå chans för utlänningar att komma och jobba i landet.

Grekland är ett av de länder som drabbades hårdast av eurokrisen 2010. Detta har lett till att arbetsmarknaden är betydligt mycket sämre än vad den var innan. 

Med detta sagt är det också värt att nämna att det finns en skillnad mellan de jobb som finns för utlänningar i förhållande till hur det ser ut på den inhemska arbetsmarknaden. Det finns fortfarande en hel del företag som jobbar mot den globala marknaden i landet och som till exempel kräver vissa språkkunskaper eller kännedom om marknaderna i andra länder. 

Även inom Greklands största näring turism finns en hel del jobb för till exempel svenskar och skandinaver. I det senare fallet handlar det om arbeten ute i den turisttäta grekiska skärgården och inte så mycket på fastlandet. 

Övriga arbeten är främst centrerade till huvudstaden Aten och Thessaloniki på det grekiska fastlandet. Lönerna i Grekland är lägre än i Sverige. I Grekland tillämpas och en progressiv skatteskala där inkomster under 5000 euro per år inte beskattas.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Grekland: Kontakta oss >>>

Arbetsvisum till Grekland

Grekland är med i Europeiska unionen och du som svensk medborgare har rätt att vistas i landet utan någon form av visum eller uppehållstillstånd i upp till tre månader. 

Under denna period har du också rätt att söka jobb och ta anställning. Den som ämnar att stanna längre än tre månader måste registrera sig hos den lokala polismyndigheten.

Fråga om att jobba i Grekland

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien