Jobba i Frankrike

De Franska Alperna ingår i regionerna Rhone Alps och Provence-Alpes-Cote d’Azur och huserar några av världens populäraste skidorter.

Jobba i Frankrike - Medlem i EU

Jobba i Frankrike
v

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Frankrike

Huvudstad Paris

Lite info om skidorterna

Kommunikationerna är generellt väldigt bra och orterna ligger tätt sammanhängande vilket gör det enkelt att skifta mellan de olika orterna på plats. 

De jobb som finns tillgängliga för utlänningar handlar framför allt om arbeten inom hotell och turism, butiksförsäljning, restaurang och barjobb samt de jobb som har med skidåkning och snowboardåkning att göra som till exempel skidlärare.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Frankrike: Kontakta oss >>>

Om arbete i de franska alperna

I Frankrike hittar du några av de populäraste skidorterna som till exempel Chamonix och Les Trois Vallées där bland annat Val Thorens ingår. 

I orter som dessa går att det hitta jobb inom det mesta, men kanske främst inom hotell- och restaurangnäringen. Du som EU- medborgare har rätt att uppehålla dig i Frankrike på obestämd tid och har dessutom rätt att jobba i landet. 

Eftersom de flesta jobben är tillfälliga eller kontraktsbaserade är det absolut bästa att åka ner på plats och söka arbete.

Om arbete i Frankrike

Frankrike är ett utav de allra populäraste länderna för svenskar som vill jobba utomlands. Närheten är en faktor men också att Frankrike är något av Europas kulturella center med storstäder som Paris, 

Marseille, Lyon och Nice och ett rikt utbud av matkultur, mode och konst. De flesta arbeten i Frankrike utgår från att du talar franska men det finns också jobb som vänder sig till internationella kandidater. 

Du kan se några tjänsteutlysningar längst ner på denna sida som vänder sig till svenskar som vill Jobba i Frankrike.

Visum och arbetstillstånd

Frankrike är medlem i Europeiska Unionen vilket gör att du som svensk har rätt att vistas och arbeta i landet. 

Du behöver därför formellt sett inget uppehållstillstånd men trots detta så kräver vissa arbetsplatser och organisationer att du har ett papper som bekräftar att du har rätt att vistas i landet. 

För att ansöka om ett uppehållstillstånd kontaktar du franska ambassaden.

Fråga om att jobba i Frankrike

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien