Jobba i Estland

Estland är, trots sin långa historiska koppling med Sverige, inte en extremt populär destination för unga svenskar att flytta till för att...

Jobba i Estland - Medlem i EU

Jobba i Estland
Jobba i Estland

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Estland

Huvudstad Tallinn

Allmänt om Estland

Estland är, trots sin långa historiska koppling med Sverige, inte en extremt populär destination för unga svenskar att flytta till för att söka arbete.

Så såg det åtminstone ut för bara några år sedan, men nu har något av en revolution startat där allt fler européer packar ner sitt tidigare liv och bestämmer sig för att starta om på nytt i just det lilla baltiska landet. 

Även fler svenskar får upp ögonen för Estland och det är inte särskilt konstigt med tanke på att det finns fina möjligheter för bland annat för de som vill starta upp ett eget företag. Att åka till Estland är dessutom enkelt, varken arbets- eller uppehållstillstånd krävs för att stanna eller arbeta i landet, då Estland är en del av EU och du som EU-medborgare inte behöver ett särskilt tillstånd för att arbeta. 

Bostadsmarknaden i Estland går för tillfället bra tack vare en ekonomisk tillväxt i landet, att hitta en lägenhet ska därmed inte vara omöjligt. Är du osäker på i vilket ände du ska börja kan du ta kontakt med företag du sökt jobb hos så kan förhoppningsvis dessa komma med tips och råd. 

För att spara på boendekostnader kan ett tips vara att dela lägenhet med någon eller flytta ner med en vän så att ni kan dela boende.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Estland: Kontakta oss >>>

Arbetsmiljö och arbetstillfällen

Sedan de senaste två-tre åren har den estniska arbetsmarknaden varit attraktiv för många att söka sig till. En ny generation har fått upp ögonen för det lilla baltiska landet och i och med detta har allt fler arbetssugna hittat till Estland, det handlar bland annat om unga välutbildade specialister som vill göra karriär. 

Förutom välbetalda expertjobb finns det även flera uppstartsföretag inom flera växande branscher och It-företag att få upp ögonen för. Med det sagt kryllar det inte av jobb, men arbetsmarknaden är på väg att växa till sig och förbättras ständigt. Att åka till Estland och starta upp ett eget företag är inte ovanligt. 

Då flera européer och även människor från andra länder utanför EU söker sig till Estland för arbete, är det engelska som är huvudspråk på arbetsplatserna.

Fråga om att jobba i Estland

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien