Jobba i England

Med Storbritannien avses England, Skottland, Wales och Nordirland och kan också gå under namnen United Kingdom (UK) eller Great...

Jobba i England - Brexit

Jobba i England

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i England

Huvudstad London

Bo och jobba i England efter Brexit

Med Storbritannien avses England, Skottland, Wales och Nordirland och kan också gå under namnen United Kingdom (UK) eller Great Britain (GB). Storbritannien är bland de länder i världen som huserar flest utlandssvenskar och städer som London, Birmingham, Bristol och Edinburgh är populära platser för svenskar att studera och jobba i.

Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland är inte bara ett populärt resmål för många unga européer, utan också det land som många emigranter drömmer om. Särskilt huvudöarna i Atlanten lockar, med sin utpräglade brittiska charm och många jobbmöjligheter. 

Och det engelska språket som idag i stort sett var och en behärskar, utgör ytterligare ett incitament att flytta till landet.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i England: Kontakta oss >>>

Ankomsten till Storbritannien

Att flytta till Storbritannien är inte alls svårt eftersom Storbritannien är – åtminstone ett tag till – en del av EU, vilket innebär att inga andra dokument förutom ett giltigt pass eller ID-kort krävs. Ett undantag är Isle of Man och Kanalöarna, som inte tillhör EU. 

Det är också en god idé att inte bara ge dig iväg, utan att istället planera noga i förväg. Här lär du dig vad du bör tänka på när du börjar ditt nya liv. Och ja: den nationella valutan är fortfarande brittiska pund.

Brexit

Efter att man i juni 2016 röstade för att lämna EU, har antalet nya invandrare minskat dramatiskt i antal. Inte att undra på, för osäkerheten är stor om huruvida EU-medborgare kan fortsätta att leva och arbeta i Storbritannien efter landets utträde ur EU.

I mars 2017 begärde den brittiska regeringen officiellt utträde ur EU. Från och med detta datum kommer båda sidor att ha två år på sig att förhandla om villkoren för utträdet. Det officiella utträdesdatumet är den 29 mars 2019. Förhandlingarna om Storbritanniens framtid började i juni 2017. En stor del av förhandlingarna kommer givetvis att handla om rätten till fri rörlighet för EU-medborgare.

Naturligtvis är ingenting ännu bestämt. Storbritannien har dock tagit fram ett förhandlingsbart erbjudande för EU-medborgare. Rätten att stanna kommer att bero på hur länge du har bott i Storbritannien och när du anlände. Fristen är satt till 2019-03-29 men det kommer att finnas en övergångsperiod.

För personer som:

Har bott i Storbritannien i 5 år utan avbrott fram till 2020-12-31.

Det går att ansöka om obegränsad rätt att stanna, för att erhålla en ”permanent boendestatus”.

Anlände till Storbritannien före 2020-12-31 men inte har bott där i 5 år

EU-medborgare som inte har bott i Storbritannien i 5 år kan ansöka till den 2021-06-30 om ett temporärt uppehållstillstånd, som tillåter de att stanna i landet tills de har nått 5-års-gränsen och kan ansöka om ”permanent boendestatus”

De som anländer till Storbritannien efter 2019-03-29.

EU-medborgare som anländer under övergångsperioden (2019-03-30 – 2020-12-31) kan i början få lov att stanna som beskrivet ovan, men måste registrera sig för en vistelse som överstiger 3 månader. EU-medborgare som kommer till Storbritannien efter 2020-12-31 kan ansöka om uppehållstillstånd enligt framtida invandringslagstiftning.

Det innebär att EU-medborgare som flyttar till Storbritannien och får arbete där före den 31/12 2020 har en god chans att få stanna kvar även efter Brexit.

Från 2021-07-01 är det obligatoriskt att ha permanent boendestatus eller tillfälligt uppehållstillstånd.

Aktuell information om Brexit finner du här: https://www.gov.uk/guidance/status-of-eu-nationals-in-the-uk-what-you-need-to-know

En översikt med exempelfall finner du här: https://www.gov.uk/government/case-studies/example-case-studies-eu-citizens-rights-in-the-uk

Registrering

Så länge Storbritannien fortfarande är med i EU, behöver du som EU-medborgare inte ansöka om arbetstillstånd: du har det automatiskt och kan börja jobba omedelbart vid ankomsten till landet. Förutsättningen är att du har ett giltigt pass eller ID-kort. Endast Isle of Man och Kanalöarna kräver ett arbetstillstånd. Om du vill stanna längre i Storbritannien kan du ansöka om uppehållstillstånd (BRP) från Immigration and Nationality Directorate på Home Office (inrikesministeriet). Detta kan göras upp till 6 månader efter att du anlänt till landet. På grund av Brexit-situationen rekommenderas du att ansöka om uppehållstillstånd.

I Storbritannien finns det ingen motsvarighet till den svenska folkbokföringen och inget krav på registrering hos polisen. Det betyder att du inte behöver uppsöka någon myndighet för att registrera dig.

Arbetsmarknaden

Det förvånar knappast någon att Londons storstadsområde har den största ekonomiska potentialen. Här efterfrågas främst personer i ledande ställning inom service och IT. Banker, försäkringsbolag och telekommunikationsföretag söker efter personal, och hälsosektorn är intresserad av att få in läkare, sjuksköterskor och radiologer. Goda karriärmöjligheter finns för akademiker och kvalificerade arbetssökande. Vid en arbetsintervju är det bra att ha med vidimerade översättningar av sina betyg och intyg.

För att framgångsrikt söka jobb kan ett erkännande av dina examensintyg vara nödvändigt, särskilt om du vill arbeta i ett så kallat fritt yrke med vissa behörighetskrav. Det inkluderar läkare, terapeuter, apotekare, lärare och arkitekter. Det bästa sättet att ordna detta på är att kontakta brittiska Naric – National Academic Recognition Center. För några yrken finns även ett europeiskt yrkeskort (European Professional Card) tillgängligt online.

Arbetsrätt

Man får arbeta högst 48 timmar per vecka. För en 5-dagars vecka har brittiska arbetstagare rätt till 28 betalda semesterdagar. Dessutom tillkommer 9 eller 10 helgdagar. Om man arbetar en helgdag finns det ingen lagstadgad rätt till betald ledighet eller påslag på lönen. 

De flesta arbetsgivare ger dock sina anställda en ledig dag med lön. Helgdagar som infaller på en lördag eller söndag kommer istället att tas ut följande veckodag som inte är en helgdag.

Fråga om att jobba i England

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien