Jobba i Belgien

Belgien är det tätbefolkade lilla landet i västra Europa som rymmer hela tre officiella språk och en mängd olika regioner...

Jobba i Belgien - Medlem i EU

Jobba i Belgien
Jobba i Belgien

Länder vi jobbar med - Vi lägger till efter hand

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.
Tips på vilket land

Jobba i Belgien

Huvudstad Bryssel

Språk, m.m.

Belgien är det tätbefolkade lilla landet i västra Europa som rymmer hela tre officiella språk och en mängd olika regioner. Här är det nära till det mesta och i huvudstaden Bryssel är EU-parlamentet och EU-kommissionen stationerade vilket gör landet till en veritabel smältdegel av utländsk arbetskraft från världens alla hörn.

Trots sin storlek är Belgien en federal stat som är uppdelad i flertalet olika regioner som kallas “gemenskaper”. I landet talas främst franska, nederländska och tyska men även mindre språk som till exempel flamländska och vallonska i vissa delar.

Har du någon fråga angående vår tjänst, eller om att jobba i Belgien: Kontakta oss >>>

Jobba i Belgien

Vad det gäller jobb och arbetsmarknad är det kanske främst huvudstaden EU-staden Bryssel och hamnstaden Antwerpen som är de stora magneterna på den Belgiska arbetsmarknaden, men generellt sett så anses jobbmarknaden vara relativt god i hela landet. 

Det finns en hel del jobb för utländska kandidater i och med de många mellanstatliga organisationer och lobbyorganisationer som finns i landet. 

Givetvis är det en fördel om du utöver engelska också kan något av språken franska, tyska eller nederländska men det finns också en hel del tjänster där en bra engelska kan räcka som enda språk.

Gå med i Belgiska försvaret

Du som EU-medborgare har rätt att ansöka om att gå med i det belgiska försvaret. Idag finns många olika nationaliteter från olika delar av Europa som är anställda av den belgiska försvarsmakten. 

Förutom att det krävs att du klarar av de fysiska kraven krävs det också att du behärskar språken franska eller flamländska.

Arbetsvisum för Belgien

Som EU-medborgare har du rätt att bo och vistas i Belgien så länge du vill. Om du ska ska jobb måste du inom de första tio dagarna registrera dig som arbetssökande hos den lokala kommun där du befinner dig. 

Det du ansöker om är ett så kallat “Annexe 19”, vilket kort kan förklaras som ett bevis för att du har rätt söka arbete i landet och att skriva in dig på den Belgiska arbetsförmedlingen.

Fråga om att jobba i Belgien

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien