FAQ

Här hittar du det mesta om skatter,
avgifter, säkerhet och försäkringar.

FAQ - Mest Frågade

 Alla som vill kunna arbeta på plats eller på distans och samtidigt vara bosatta utomlands.

Egenanställning fungerar på samma sätt som när en arbetsgivare väljer att anlita en vanlig konsult eller frilansare att utföra ett arbete. Du fakturerar för dina arbetade timmar eller per uppdrag.

När Freelance Finance Group Ltd får in en betalning från en uppdragsgivare för ditt arbete så betalas din lön ut till angivet konto redan samma dag.

När du är vanligt anställd betalar arbetsgivaren en mängd saker så som administrativa kostnader, hög skatt på lön, arbetsgivaravgift m.m. Som egenanställd hos Freelance Finance Group Ltd går istället alla dessa pengar minus en avgift direkt till dig som lön.

FAQ - Skatter & Avgifter

Det finns många länder du kan välja att vara bosatt i som inte beskattar lön intjänad genom Freelance Finance Group Ltd som egenanställd. Dessa länder beskattar bara inkomst med anknytning till det egna landet. Som egenanställd är skatten i regel alltid lägre oavsett land du väljer. Kontakta kundtjänst för mer information om skatteregler i respektive land.

Fakturera utan företag utomlands – Vad kostar det?

Vi har en fast avgift på 20 Euro, inga andra avgifter tillkommer. Men du kan även slippa den fasta avgiften: Info – Fast avgift 20 Euro

Vill du betala in skatter och avgifter själv?
Då är vår serviceavgift 8% av fakturerat belopp.

Vill du ha hjälp med skatter och avgifter?
Då är vår serviceavgift 10% av fakturerat belopp.

FAQ - Säkerhet & Försäkring

Att arbeta som egenanställd är lika säkert som en vanlig anställning. Vi förmedlar försäkring, skapar avtal och tillhandahåller all information som behövs för att du ska vara säker. Det ligger i vårt intresse att ha dig kvar som kund. Med över 9 års erfarenhet kan vi hjälpa till med allt som rör egenanställning och fakturering.

Ja, du kan bosätta dig i Sverige igen genom en enkel adressändring hos Skatteverket.

 Eftersom du är anställd har vi ett juridiskt ansvar att utbetala din lön.

Eftersom Freelance Finance Group Ltd inte lämnar ut några uppgifter om dig måste du själv ta kontakt med respektive myndighet.

Läs längre ner på sidan, Viktiga Dokument & Länkar, Safety Wing Insurance.

FAQ - Om Freelance Finance Group Ltd

Andra företag har fast punkt i Sverige och du blir därmed obegränsat skattepliktig i Sverige oavsett vart du väljer att bo.

Vi kan justera den åt dig. Du kan också själv logga in och göra de ändringar som behövs samt skicka ut fakturan på nytt.

Ja, men endast avdrag på kostnader som inte är momspliktiga t.ex. bilersättning. Sådana kostnader tas upp som tillägg på faktura.

Registrera dig genom nedanstående länk..

FAQ - Viktiga Dokument & Länkar

Ja, vi är behjälpliga med detta. Du kan även använda dig av en avtalsmall färdig att fyllas i och signeras.

Freelance Finance Group Ltd förmedlar sjukförsäkring till alla våra egenanställda. Du är försäkrad för resor överallt i världen utanför ditt hemland, med undantag av Kuba, Iran och Nordkorea. SafetyWing Insurance är tillgänglig för alla från alla hemländer i världen, såvida inte ditt hemland är Iran, Nordkorea eller Kuba (eller har Kuba som medborgarskap). Du måste även vara över 18 år för att vara försäkringsköparen.

Accountancy Europe hette tidigare European Federation of Accountants

Ambassader i Sverige och svenska ambassader utomlands

Dubbelbeskattningsavtal Skatteverket publicerar här våra dubbelbeskattningsavtal med andra länder.

ETL, Eurpean Tax & Law är en sammanslutning för konsultföretag över hela världen som sysslar med, skatter, redovisning och civilrätt. Skattepunkten AB är medlem

Expat Focus är en ambitiös site för blivande “expatriater”, dvs. människor som avser att arbeta i annat land än hemlandet.

Global Taxhelp Här hittar Du en länksamling som för Dig vidare till all världens skattemyndigheter.

International Bureau of Fiscal Documentation Mycket ansedd organisation som dokumenterar skatteregler för de flesta länder i världen.

International Fiscal Association är en förening för skatteexperter över hela världen.

IRS – Internal Revenue Service är den mäktiga amerikanska skattemyndigheten.

Lowtax.net Här kan Du hitta information om skattelagstiftningen i lågskatteländer. Varning: Starta inte bolag in lågskatteländer utan att först ha inhämta kvalificerad svensk experthjälp!

MSI är en sammanslutning för konsultföretag över hela världen som sysslar med, skatter, redovisning och civilrätt.

Nordisk eTax vänder sig till dig som är bosatt i ett nordiskt land och har inkomster eller tillgångar i ett annat nordiskt land.

OECD är en mäktig internationell sammanslutning av länder. Den här länken leder till deras skattesida. Organisationen är mycket aktiv när det gäller internationella skatter.

Sweden abroad Här finns information om Sveriges ambassader och konsulat utomlands

TAX.DK Detta är en fantastiskt välgjord sida! Här hittar Du det mesta om danska skatter.

Tax sites Här finner Du en jättebra översikt över var Du kan finna internationell skatteinformation på webben!

Behöver du hjälp? Ring +46 31 360 88 87

Ta mig upp

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Jobba i Kroatien