Mest Frågade

 Alla som vill kunna arbeta på plats eller på distans och samtidigt vara bosatta utomlands.

Ja, om inte landet har några egna bestämmelser om detta.

Egenanställning fungerar på samma sätt som när en arbetsgivare väljer att anlita en vanlig konsult eller frilansare att utföra ett arbete. Du fakturerar för dina arbetade timmar eller per uppdrag.

När Freelance Finance Group Ltd får in en betalning från en uppdragsgivare för ditt arbete så betalas din ersättning ut till angivet konto redan samma dag.

När du är vanligt anställd betalar arbetsgivaren en mängd saker så som administrativa kostnader, hög skatt på lön, arbetsgivaravgift m.m. Som egenanställd hos Freelance Finance Group Ltd går istället alla dessa pengar minus en avgift direkt till dig som ersättning.

Skatt

Det finns många länder du kan välja att vara bosatt i som inte beskattar ersättning intjänad genom Freelance Finance Group Ltd som egenanställd. Dessa länder beskattar bara inkomst med anknytning till det egna landet. Som egenanställd är skatten i regel alltid lägre oavsett land du väljer. Kontakta ditt Skattekontor för mer information om skatteregler i respektive land.

Säkerhet & Försäkring

För din och vår säkerhet har vi enligt myndigheternas önskemål gjort vad vi kan för att varken du, eller Freelance Finance Group Ltd skall utsättas för bedrägerier, organiserad brottslighet, eller någon form av penningtvätt.

Vi har även installerat ett extra säkerhetsprogram som håller hackare och övriga oönskade personer borta ifrån sidan, det betyder att ingen kan komma in och överta några uppgifter om våra medlemmar, alla information är även krypterad via https:.

Om du har valt Alt.4, tjänsten som innebär att vi betalar in din skatt så vill vi att du laddar upp följande i vårt fakturaverktyg innan du fakturerar.

1. Kopia på pass eller annat internationellt ID.
2. Dokument som visar ditt bankkonto, kontoägaruppgift, det kan du hämta digitalt på din bank, eller genom att kontakta din bank.

Att arbeta som egenanställd är lika säkert som en vanlig anställning. Vi förmedlar försäkring, skapar avtal och tillhandahåller all information som behövs för att du ska vara säker. Det ligger i vårt intresse att ha dig kvar som kund. Med över 9 års erfarenhet kan vi hjälpa till med allt som rör egenanställning och fakturering.

Ja, du kan bosätta dig i Sverige igen genom en enkel adressändring hos Skatteverket.

 Eftersom du är anställd har vi ett juridiskt ansvar att utbetala din lön.

Eftersom Freelance Finance Group Ltd inte lämnar ut några uppgifter om dig måste du själv ta kontakt med respektive myndighet.

Läs längre ner på sidan, Viktiga Dokument & Länkar

Freelance Finance Group Ltd

Andra företag har fast punkt i Sverige och du blir därmed obegränsat skattepliktig i Sverige oavsett vart du väljer att bo.

Vi kan justera den åt dig. Du kan också själv logga in och göra de ändringar som behövs samt skicka ut fakturan på nytt.

Ja, men endast avdrag på kostnader som inte är momspliktiga t.ex. bilersättning. Sådana kostnader tas upp som tillägg på faktura.

Dokument & Länkar

Avtalsmall färdig att fyllas i och signeras.

Mall – Uppdragsgivare

Freelance Finance Group Ltd förmedlar sjukförsäkring till alla våra egenanställda. Du är försäkrad för resor överallt i världen utanför ditt hemland, med undantag av Kuba, Iran och Nordkorea. SafetyWing Insurance är tillgänglig för alla från alla hemländer i världen, såvida inte ditt hemland är Iran, Nordkorea eller Kuba (eller har Kuba som medborgarskap). Du måste även vara över 18 år för att vara försäkringsköparen.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Vill du att vi ska ringa tillbaka?

Eller vill du kontakta oss?

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong