Egenanställd i Thailand

Egenanställd i Thailand

Thailand

Huvudstad Bangkok

10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Thailand

Thailand har en måttlig hotbild. Den största risken för utländska resenärer är civila oroligheter, men i landet pågår även ett väpnat separatistuppror i de tre sydligaste provinserna. Korruption finns på samtliga samhällsnivåer, inklusive i polisiära organisationer, och brottsligheten samt droganvändningen är hög. 

Den organiserade brottsligheten karakteriseras av prostitution, piratkopiering, penningtvätt, mutning, olaga vapenhandel, människosmuggling samt säkerhets- och ekonomiska bedrägerier. Thailand har ansträngda relationer till några av sina grannländer på grund av överlappande landsanspråk, vilket leder till sporadiska sammandrabbningar och lokala konflikter.

Funderar du på att jobba i Thailand?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Den thailändska ekonomin genomgick en revolution under åren efter andra världskriget. Särskilt efter att exportmarknaderna avreglerades i början av 1960 sköt utvecklingen fart, och det tidigare jordbrukssamhället skapade omfattande textil- och elektronikindustrier på några få år. 

Nästan hälften av landets arbetstagare arbetar fortfarande inom jordbruket som nu har effektiviserats och moderniserats. Thailand är idag världens största risexportör och exporterar även en hel del fisk, gummi, vete och socker. Landet drabbades hårt av den asiatiska ekonomiska krisen 1997, men efter att ha fått ett miljardlån av Internationella valutafonden kom ekonomin snabbt på fötter igen. 

Thailand har betalat ett högt pris för sin snabba utveckling: fattiga bönder som tvingats flytta på grund av den industriella utvecklingen har upprepade gånger demonstrerat och gjort mindre uppror på landsbygden. Miljöaktivister har pekat på de enorma föroreningar som uppstått till följd av industrialiseringen, och det ensidiga beroendet av exportmarknaderna har skadat den lokala valutan, baht, som har blivit mycket känslig för marknadsförändringar.

Geografi

Thailand är ett långsträckt land med många olika landskapstyper. I de nordvästra delarna finns flera bergskedjor som löper ut från Himalayas bergsmassiv med toppar på upp till 2 500 meter över havet. I nordost finns slättlandskap med låga åsar och bördiga jordbruksområden. Slätterna i landets centrala delar genomborras av flera floder, däribland den stora floden Chao Phraya som bildar ett stort delta vid Thailandsbukten. Malackahalvön, som utgör landets södra del, består av en smal bergskedja omgiven av långsträckta sandstränder. Tropisk skog täckte fram till nyligen större delen av landet, men efter omfattande skogsavverkning återstår bara små fickor, utspridda över de olika regionerna. Klimatet är tropiskt, med temperaturer på mellan 25 och 30 grader under hela året och klart avgränsad regnperiod från juni/juli till och med september.

Thailand har under de senaste decennierna genomgått en storskalig industriell utveckling utan att myndigheterna har tagit hänsyn till skyddet av miljön. Detta har lett till förorenat dricksvatten och dålig luftkvalitet i flera av de större städerna, en dramatisk minskning av artrikedomen och omfattande skogsskövling.

Historia

Området som nu är Thailand fick sin första statsbildning på 1200-talet, då Sukhothai-riket grundades längs floden Chao Phraya. Sukothai införlivades senare i Siam-riket som uppstod längre söderut i landet på 1300-talet. Siam-riket var den direkta föregångaren till dagens Thailand och utvecklade ett eget skriftspråk, tog theravadabuddhismen som sin officiella religion och antog ett eget rättssystem som stod sig fram till 1800-talet. Siam-riket låg under lång tid i konflikt med grannlandet Burma och stängde gränsen helt i mer än ett århundrade för att utestänga västmakterna som koloniserat de flesta av grannländerna. Thailand styrdes enväldigt av kungar från Chakridynastin tills en kupp 1932 inrättade en konstitutionell monarki där kungen mer kom att ha en symbolisk roll. 

Under andra världskriget deltog Thailand aktivt på den japanska sidan men blev inte lika hårt straffat i krigsuppgörelsen som sina allierade. På 1950-talet mottog Thailand betydande finansiellt och industriellt stöd från USA, som betraktade landet som den viktigaste fronten mot kommunismen i Sydostasien. Det tidigare bondesamhället utvecklades snabbt till ett tungt industrialiserat land och upplevde en fantastisk ekonomisk tillväxt under flera år. Landet styrdes av en rad repressiva regimer, och först på 1990-talet började landet utvecklas i mer demokratisk riktning.

Samhälle och politik

Thailändsk politik domineras av spänningen mellan armén, den demokratiskt valda regeringen och kungen. Armén har sedan 1930-talet haft ett stort inflytande över landets styrelse och har ofta avsatt demokratiskt valda regeringar under förevändning av att skydda monarkin. Kungen har i sin tur ingripit och medlat mellan de övriga parterna i flera fall. Affärsmannen Takshin Shinawatra kom till makten 2001 och genomförde stora reformer, särskilt på landsbygden. Detta gjorde honom mycket populär i fattiga, underutvecklade områden, men orsakade missnöje i städerna längs kusten.

Takshin avsattes i en kupp 2006 och sedan dess har det förekommit en maktkamp mellan anhängare och motståndare av Takshins politik, både i parlamentet och på gatorna i städerna. Periodvis har detta hotat den politiska stabiliteten i landet. Takshins syster, Yingluck Shinawatra, en koalitionsregering och är Thailands första kvinnliga statsminister tog sedan över. Thailand är splittrad mellan stad och landsbygd och det är särskilt mycket oro i de sydliga provinserna, där majoriteten är malay-muslimer och är språkligt, kulturellt och religiöst olikt resten av Thailand. Landet kämpar med ojämn utbildningsnivå hos landets befolkning och korruption. Landets militär och polis har anklagats för allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna.

I maj 2014 genomförde militären en kupp och avsatte Thailands folkvalda regering, som leddes av Yingluck Shinawatra, lillasyster i Takshin. Landet styrs idag av ett militärråd.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera allmänläkare eller specialist på resehälsa 4-6 veckor före avresa för att få aktuell informationen kring vaccinationer inför resa till Thailand.

Samtliga resenärer bör vara vaccinerade mot hepatit A innan avresa. Resenärer rekommenderas också se till att vaccinationer mot mässling/påssjuka/röda hund (MPR) och stelkramp-difteri är uppdaterade. Tyfus-vaccination rekommenderas för resenärer som planerar att äta och dricka utanför större restauranger och hotell. Vaccination mot japansk encefalit rekommenderas för resenärer som vistas mer än en månad i landsbygdsområden. Vaccination mot gula febern är nödvändigt för resenärer som anländer från drabbade länder i Afrika eller Central- och Sydamerika.

Malaria utgör en viss fara i områden som gränsar till Laos och Kambodja och resenärer som besöker dessa områden bör ta malariatabletter. Det är lämpligt att använda myggmedel i alla områden för att minimera risken för myggbett.

Resenärer rekommenderas att inte dricka kranvatten, utan istället dricka vatten på flaska som finns allmänt tillgängligt.

Vårdinrättningar i Bangkok är moderna och välutrustade, med hög vårdstandard. Utanför Bangkok kan vårdstandarden vara av mer varierande grad. I städer talar vårdpersonal och andra vårdanställda ofta engelska.

Det är bra att känna till att vård vid sjukhus i Bangkok kan vara dyrt. Betalning för medicinsk behandling förväntas ofta vara i kontanter och betalningen måste ofta garanteras innan behandlingen påbörjas.

Det finns många apotek i de flesta thailändska städer och de flesta har ett utbud av välkända varumärken.

Pass

Pass med en giltighetstid på minst sex månader från inresedatum krävs för inresa i Thailand.

Visum

Turistvisum: Thailand har avtal om visumundantag med 52 länder (däribland Sverige), vilket innebär att turister från dessa länder kan stanna upp till 30 dagar i Thailand utan att innan inresa inneha visum. Detta gäller för inresa i Thailand som sker via internationella flygplatser. För inresa som sker över landsgräns gäller en vistelselängd på 15 dagar. Turister får inte vistas i Thailand längre än 90 dagar under en sexmånadersperiod. För att stanna längre än 30 dagar måste man ansöka om förlängning eller visum.

Affärsvisum: Ett icke-immigrant visum krävs, vilket ger innehavaren rätt att stanna i 90 dagar. En separat visum som är giltigt i tre år finns också tillgängligt och ger innehavaren rätt att resa till Thailand i upp till 90 dagar åt gången under denna period.

Studentvisum: Ett icke-immigrant visum krävs.

Intyg på vaccination mot gula febern krävs för resenärer som anländer från områden där smittorisk för gula febern förekommer.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Thailand

Jobba i Thailand

Lite Info

Thailand är sedan ett tag tillbaka svenskens absoluta drömresmål. Och det är inte konstigt att förstå. Med kritvita stränder, vänlig befolkning och billiga priser så har fler och fler människor från Sverige och övriga Skandinavien valt att bosätta sig permanent i “leendenas land”.

Om arbete i Thailand

Vad finns det då för möjligheter för en svensk att kunna tjäna sitt uppehälle i Thailand? Först och främst måste man ta en titt på de visumregler som gäller för att kunna få jobba i landet. Pålitligast information får du antagligen på den Thailändska ambassaden hemsida. Klicka här för att läsa mer om de visumregler som gäller vad det gäller arbete och längre uppehälle i Thailand. 

Frilansgruppen har massvis av lediga jobb i Thailand. Använd vår sökmotor för att bläddra bland de tusentals alternativ som vi kan erbjuda. Men vi väljer också att länka till andra bra sajter som kan hjälpa dig att kunna hitta jobb i Thailand. Här nedanför följer några alternativ och nyttiga länktips för dig som hungrar efter en tillvaro i solen.

Jobba som engelsklärare i Thailand

Det kanske vanligaste arbetet för svenskar som jobbar i Thailand är att jobba som engelsklärare via någon agentur eller direkt på en skola. En av Thailands huvudnäringar är turism men även andra näringssektorer växer vilket har ökat efterfrågan på engelskakunskaper i landet. Många svenskar har en ganska god förståelse för det engelska språket och kan därför se jobbet som engelsklärare som ett alternativ för att kunna arbeta i Thailand. Lönen är också förhållandevis god i jämförelse med många andra jobb som utförs av thailändarna själva. 

En timlön på 60 – 80 kronor är inte en omöjlig nivå att komma till vilket får anses som ganska bra med tanke på priserna i Thailand. De flesta skolor och agenturer kräver ofta förkunskaper i form av olika certifikat och diplom som kan bekräfta dina engelska kunskaper. Det handlar ofta om en månad eller två som du måste studera innan du kan börja söka jobb som engelsklärare. Dessa utbildningar kan ofta göras direkt vid datorn och kostar inte mycket i avgifter. 

Jobba som innesäljare i Thailand

Ett annat populärt alternativ är att jobba som innesäljare i Thailand. Det innebär att du via telefon eller IP-telefoni säljer olika produkter och tjänster från landet, ofta mot den nordiska marknaden. Ofta kan lönen vara helt eller delvis provisionsbaserad.
På Frilansgruppen finns det en hel del säljjobb i Thailand. Sök på t.ex “telemarketing” eller “sale” och den ort i Thailand som du är intresserad av att jobba i.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land