10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Singapore

Singapore har en försumbar hotbild gällande våldsamma externa och interna konflikter. Landet är politiskt stabilt med låg arbetslöshet och anses vara det internationella ekonomiska navet i Sydostasien, med nära band med många länder över hela världen. Singapore är det fjärde rikaste landet i världen när det gäller BNP per capita och enligt The Economist Intelligence Unit har landet den bästa livskvaliteten i Asien.

Funderar du på att jobba i Singapore?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Under kolonialtiden var Singapores hamn en transitstation för handel mellan grannländerna. Efter självständigheten satsades mycket på industrialisering och utländska investeringar vilket ledde till en stark ekonomisk tillväxt. Östaten har blivit ett internationellt bank- och finanscentrum där ett stort antal multinationella företag har etablerat sig. Från år 1996 betraktas Singapore inte längre som ett utvecklingsland och sedan början av 1990-talet har Singapore satsat på att utveckla servicebäringen (handel, finans, transport och turism). 

Landet räknas idag som det ledande finanscentret i Sydostasien. Singapore har på senare år mött den ökande internationella konkurrensen med att satsa på bio- och nanoteknologi samt farmaceutisk industri. Lagstiftningen är mycket liberal när det gäller forskning på bland annat stamceller och kloning. Singapore har ofta återhämtat sig snabbt från finanskriser och internationella nedgångsperioder. Efter den globala finanskrisen år 2008, där Asien drabbades hårt, återhämtade sig Singapore år 2010 med 15 % tillväxt.

Singapore rankas som nummer 9 av 187 på FN:s index över mänsklig utveckling (2014).

Geografi

Singapore består av en huvudö och 62 mindre öar. Det mesta av Singapore ligger lägre än 15 meter över havet. En stor del av kusten är formad av landutfyllningar, hamnanläggningar och träskdräneringar. Klimatet är fuktigt tropiskt och nästan utan årstidsvariationer. Medeltemperaturen ligger på 27 °C och den genomsnittliga luftfuktigheten ligger på 84 %. Tropisk regnskog är bevarad i några naturreservat. På vissa ställen längs kusten finns mangroveskog. Mycket av den ursprungliga vegetationen är ersatt av äng- och buskvegetation. Singapore är en stadsstat och djurlivet är i stor grad begränsad till naturreservat och träskmarken Nee Soon. Av de cirka 85 registrerade däggdjursarterna är gnagare och fladdermus de vanligaste.

Miljöproblemen i Singapore är föroreningar från industrin, begränsad tillgång till färskvatten, problem med sophantering på grund av för lite tillgänglig mark samt problem med rök från skogsbränder i Indonesien.

Historia

Singapore var en viktig malaysisk hamnstad i äldre tid, men gick under på 1300-talet. Staden blev återuppbyggd som brittisk år 1819. År 1826 blev staden, tillsammans med Penang och Malakka, införlivade i den nyskapade kolonin Straits Settlements. Singapore var en frihamn och blev snart den dominerande handels- och hamnstaden i Sydostasien. Invånarantalet ökade snabbt och kineserna blev tidigt den dominerande folkgruppen. Från 1920-talet utvecklades Singapore till en befäst marinbas.

Japanerna erövrade ön i februari år 1942 och Straits Settlements upplöstes. Singapore blev år 1946 en brittisk kronkoloni som år 1959 fick inre självstyre med ett parlament. År 1963 blev Singapore en del av den Malaysiska federationen. Motsättningar mellan det dåvarande radikala och kinesiskdominerade Singapore och det mer konservativa, malaysierpräglade Malaysia ledde till att Singapore gick ur federationen år 1965 och blev en självständig republik.

Samhälle och politik

Det ursprungligen vänsterradikala People’s Action Party (PAP) har suttit vid makten sedan frigörelsen och hade alla platser i parlamentet fram till år 1981, då oppositionen fick en representant invald. Sedan dess får oppositionen runt 30 % av rösterna, men har trots detta ingen särskilt stor politisk makt. Singapore är en auktoritär stat med sträng kontroll över media och internet. Efter en grundlagsändring år 1993 blev presidenten för första gången direktvald, men presidentens makt är trots detta väldigt begränsad. 

Singapore har rykte om att vara fint och välordnat och om man bryter mot landets lagar får man höga böter. Narkotikalagarna är bland världens strängaste; vid smuggling av mer än 15 gram heroin riskerar man dödsstraff. Under de senaste åren har även utlänningar blivit avrättade för att ha haft narkotika på sig.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Följande vaccination rekommenderas för alla resenärer: Hepatit A. En vaccination för japansk encefalit rekommenderas endast för de resenärer som ska vistas i Singapores landsbygdsområden längre än en månad.

Resenärer som anländer från ett land där gula febern förekommer i Afrika eller Amerika behöver ett certifikat på att de blivit vaccinerade mot sjukdomen.

Det är lämpligt att använda insektsmedel för att minimera risken för myggbett. Det har förekommit utbrott av Chikungunya- och dengue-feber i Singapore nyligen, som båda överförs av myggor. Hand, mul- och klövsjuka har också rapporterats.

Singapore har ofta hög luftförorening och bränder i Indonesien har skapat thock dimma. De som har existerande lungproblem bör vara försiktiga. 

Kranvatten är drickbart.

Singapores vårdinrättningar är moderna och välutrustade, med höga kunskaper i engelska bland personal. Generellt är kostnaderna för medicinsk behandling höga.

Stadens många apotek kan erbjuda många olika former av läkemedel och medicin, däribland många välkända varumärken, och är vanligtvis öppna 0930-1900, måndag till lördag.

Ett besök hos en läkare kostar runt S $ 25. Många kliniker är lokaliserade i stora köpcentrum. Betalning för behandling förväntas i regel omgående. 

Pass

De singaporianska myndigheterna kräver att pass ska vara giltiga i minst sex månader efter beräknat avresedatum från Singapore. Detta krav gäller även för transitpassagerare. Alla besökare måste ha fortsatt resa eller returbiljetter.

Visum

Medborgare i följande länder måste ha visum för att komma in Singapore: Afghanistan, Algeriet, Armenien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Vitryssland, Kina, Egypten, Georgien, Indien, Iran, Irak, Jordanien, Kazakstan, Kirgizistan, Libyen, Moldavien, Marocko, Myanmar, Pakistan, den palestinska myndigheten, Ryssland, Saudiarabien, Somalia, Sudan, Syrien, Tadzjikistan, Tunisien, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Jemen.

För andra länder:
Turistvisum: Behövs ej för EU-medborgare och medborgare från Norge, Schweiz, Sydkorea, USA, Canada och Australien för vistelser upp till 90 dagar.

Affärsvisum: Behövs ej för EU-medborgare och medborgare från Norge, Schweiz, Sydkorea, USA, Canada och Australien för vistelser upp till 90 dagar.

Studentvisum: Ett studentpass krävs för alla utlänningar som vill delta i ett studieprogram eller kurs vid ett universitet i Singapore.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Singapore

Jobba i Singapore

Lite Info

Singapore räknas som ett av Asiens allra viktigaste ekonomiska zoner. Som gammal brittisk koloni talas här främst engelska vilket har gjort det till ett omåttligt populärt ställe för västerlänningar- och då kanske främst från anglosaxiska länder- att komma och jobba i.

Varför jobba i Singapore?

Stadsstaten Singapore har lyckats skapa Asiens kanske mest framgångsrika samhälle och kan stoltsera med den högsta levnadsstandarden i regionen. Utbildningsnivån är tämligen hög i landet och detta har lett till att det finns en ganska stor arbetsmarknad inom finans och teknisk industri. Här finns möjligheter för den som har en utbildning eller är specialiserad inom ett visst område att kunna ta del av den spännande arbetsmarknaden i ett av Sydostasiens främsta nav.

Arbetsvisum och uppehållstillstånd

Singapore har en ganska speciell viusmstruktur vad det gäller arbetskraft och längre vistelser. Kort kan man säga att det utgår ifrån att man måste ha en s.k “sponsor” det vill säga en medborgare i Singapore som kan gå i god för en när man ansöker om arbetsvisum hos immigrationsmyndigheten. Man kan läsa mer om vad som gäller specifikt på Singapores Immigrationsmyndighets hemsida. Som turist är du välkommen att stanna i landet i 90 dagar i sträck. Detta fixar du på plats när du anländer.

Tips om hur man får jobb i Singapore

Sponsorsystemet gör att kontakter i landet är kanske ännu viktigare än vad det är normalt. Detta till trots så finns det en reel arbetsmarknad med många högkvalificerade tjänster som bland annat utlyses här på frilansgruppen. Om du t.ex söker jobb direkt från Sverige kanske du har en kompetens som kan attrahera ett företag att ställa upp som sponsor åt dig. I annat fall kan ett tips vara att åka ner direkt och försöka etablera så månag kontakter som möjligt under de 90 dagar du har tillgodo i landet. Du kan alltid förlänga eller omforma ditt visum såtillvida någon är villig att ställa upp för dig.

Heta arbetsmarknader och yrken i Singapore

Kock – Singapore har en mängd olika lyxhotell och exklusiva restauranger som attraherar duktiga kockar världen över. På senare tid har även en fascination för skandinavisk och svensk mat vuxit fram i landet. 

Ingenjörer/arkitekter – Byggprojekt är alltid en utmaning för Singapore då många människor ska samsas på en liten yta. De flesta bostadshusen ägs av statliga bolaget och byggnationerna sker ofta med omtanke om miljö och människor. Singapore är också känt för att låta uppföra avancerade och ståtliga hus och byggnader. 

Finanssektorn – Som finanscentrum attraherar Singapore finans- och bankfolk från hela världen. 

Miljöteknik – Som ett av världens renligaste länder satsar Singapore väldigt mycket på ren och miljövänlig teknik.

Svenska företag som är verksamma i Singapore

Det finns en mängd svenska (c.a 200 stycken) företag som är verksamma i Singapore. ABB och IKEA är några men det kanske bästa sättet för att få ut ett register på alla svenska företag som är verksamma i landet är att beställa en lista från Business Sweden (tidigare Exportrådet). Att söka jobb direkt på ett svenskt företag kan vara ett bra alternativ till att söka jobb på plats då företag isåfall själva ordnar med sponsorskap.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land