Egenanställd i San Marino

Egenanställd i San Marino

San Marino

Huvudstad - Finns Ej

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp

Allmänt om San Marino

San Marino är en destination med låg risk, det finns få faktorer som påverkar utländska besökare och anställda. Denna självstyrande, demokratiska och stabila republik åtnjuter en hög grad av utveckling på grund av sin ringa befolkningsmängd och den socio-ekonomiska kontinuiteten och sin stabila politiska struktur.

Funderar du på att jobba i San Marino?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Många industriföretag är integrerade i italienska företag och mycket av industriproduktionen går till Italien. Turismen är mycket viktigt för landets ekonomi, där försäljningen av mynt och frimärken är en viktig intäktskälla. Viktiga exportvaror är byggnadssten, ost, kastanj, vin, ullvaror, keramik och hantverksvaror.

Det är mycket låg arbetslöshet och låga skatter. Utlänningar har velat ha sina pengar hos sanmarinska banker och det har gjort landet till ett så kallat ”skatteparadis”. Men efter finanskrisen 2008-2009 så har San Marino lovat attt ha en mer transparent ekonomi, vilket kommer att minska stämpeln. San Marino har euro som valuta, men är inte medlem i EU. Det är stora politiska oenigheter om medlemskap.

Geografi

San Marino ligger på backarna i ett av bergutskotten från Apenninerna. Det högsta partiet är Monte Titano på 750 meter över havet. Genom området rinner floderna Ausa och Marano som mynnar ut i det Adriatiska havet och floden San Marino, som rinner nordväst och flyter samman med Marecchia. San Marino ligger på en övergångszon mellan ett kontinentalt och ett mellaneuropeiskt klimat. 

På vintern är det frost och snö men på sommaren är det varmt och relativt torrt. Vegetationen varierar med höjden och omfattar bland annat kastanj, pinje, ek, ask, poppel och ett stort omfång av blomarter. Djurlivet omfattat bland annat mullvad, igelkottar, rödräv, grävling, mård, snömus och hare. Fler än 100 fågelarter finns i San Marino som bland annat tornfalk, tornuggla, tornseglare, svart rödstjärt och stenknäck.

Historia

Enligt traditioner gåt San Marinos historia tillbaka till början av 300-talet e.kr då den helige Marino och en grupp kristna slog sig ned i bergen för att slippa förföljelser. Castellum Sancti Marini, ett kloster som byggdes till Marinos ära, är omtalat i skriftliga källor från år 754. En by växte fram runt klostret och på 1100-talet slapp San Marino undan ockupation på grund av sitt isolerade läge.

San Marino fick sin första grundlag år 1599 och år 1631 erkände påven landets självständighet. Då de italienska småstaterna gick samman år 1861 valde San Marino att fortsätta vara självständigt. År 1862 ingick San Marino och Italien ett avtal om evig vänskap och god grannskap, och San Marino hamnade under Italiens beskydd. Avtalen bekräftades år 1939 och reviderades år 1971.

Samhälle och politik

San Marino är en självständig republik, men i praxis är det mycket integrerat i det italienska politiska systemet. Bland annat är Italien och San Marino i en gemensam tullunion och det är Italien som tar hand om San Marinos intressen utomlands. Även rättsväsendet i San Marino är i praxis en del av det italienska rättssystemet, men San Marino har ett eget medlemskap i OSSE och Europarådet samt självständig medlem i FN sedan år 1992. Statsöverhuvuden och regeringschefen kallas ”kaptensregenter” och väljs för ett halvår åt gången.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Generellt sett krävs det inga speciella vaccinationer eller mediciner för resor till San Marino.

Det finns inga större sjukhus i San Marino. De bästa alternativen ligger i närliggande italienska städer.

Pass

Eftersom San Marino är helt omringad av Italien så sker pass- och gränskontroller sker vid Italiens gränser. EU-medborgare kan resa in i San Marino med ett giltigt nationellt ID-kort. Medborgare från andra länder måste resa på ett pass som är giltigt i minst tre månader.

Visum

Visum krävs inte för turist- eller affärsresor på upp till 3 månader. EU-medborgare kan stanna i landet på obestämd tid, medborgare i USA, Kanada och Australien kan vistas i landet i upp till 90 dagar utan ett visum. Vidare restriktioner kan gälla för andra nationaliteter.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till San Marino på Schengen Visa Info. http://www.schengenvisainfo.com/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

San Marino

Jobba i Förenade Arabemiraten / Dubai

Lite Info

Dubai är Mellanösterns turist- och nöjesregion nummer ett. Här kan du göra allt från att bo på konstgjorda öar, besöka lyxhotell till att åka skidor i inomhusanläggningar. Dubai attraherar människor från hela världen som kommer och jobbar i emiratet. Här kan du arbeta med allt möjligt som rör turism, restaurang, byggindustri och IT. 

Att arbeta i Dubai som utlänning kan ha en rad olika fördelar. Förutom det varma klimatet och det stora utbudet av nöjen behöver du inte betala skatt på arbetad inkomst. Trots att priserna kan vara ganska höga så bidrar detta till att du kan leva relativt bra även på en medelinkomst.

Hur hittar jag arbete i Dubai?

Som svensk har du ganska goda förutsättningar att hitta arbete i Dubai. Även om Dubai drabbades hårt av av krisen i slutet på 00- talet och flera stora byggnationsprojekt lades på is, så finns här en mycket dynamisk och flexibel arbetsmarknad som spänner över en mängd olika yrkesgrenar och områden. 

Turismen är en fortsatt stor sektor med plats för kockar och restaurangmänniskor. Även IT och webb, flygpersonal och ingenjörer finns det ett behov av. Människor med goda språkkunskaper är också extra attraktivt då människor och företag från hela världen finns representerade här.

Arbetsvisum till Dubai

Dubai ingår i Förenade Arabemiraten vilket kort kan förklaras som ett federation av 7 stycken olika småstater där varje emirat är ganska självständigt. Vad det gäller arbetsregler och tillstånd gäller ibland olika saker beroende på vilket emirat som det är frågan om. Du har rätt att vistas i Förenade Arabemiraten i 30 dagar utan att på förhand behöva ansöka om visum. För att få arbetstillstånd i Dubai behöver du först och främst ha ett jobb eller en arbetsgivare som vill anställa dig och som är beredd att ansöka om ett arbetsvisum åt dig. Du har rätt att söka jobb under tiden du befinner dig i Dubai på ditt turistvisum.

Här nedan följer några viktiga länkar för dig som vill lära dig mer om hur du får arbetsvisum till Förenade Arabemiraten:

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land