Egenanställd i Indien

Indien

Huvudstad New Delhi

10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Indien

Indiens främsta säkerhetsproblem är kopplade till terrorism och inhemska upprorsgrupper. De största riskerna för utländska besökare är dålig hygien, vilket ofta leder till magproblem, och även de väldigt osäkra vägarna. Trots att Indien räknas som en stigande makt i Asien är det fortfarande ett av de fattigaste länderna i världen per capita, och variabler såsom hög population och löneskillnader leder till problem såsom höga nivåer av brottslighet inom stadsområden, otillräcklig säkerhet för kvinnor och civila oroligheter, särskilt i norr. Terrorattackerna i Bombay 2008 och pågående kampanjer mot terrorism visar på ett fortsatt hot från islamisk extremism medan hindunationalistiska och organiserade kriminella grupper också har varit knutna till terrordåd.

Funderar du på att jobba i Indien?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Indien är idag en av världens största ekonomier och är Asiens tredje största ekonomi efter Kina och Japan.  Stark tillväxt i produktionsteknologin, IT-sektorn och en ökning av utländska investeringar i landet har bidragit till att landet sedan år 2000 har varit en av världens snabbast växande ekonomier. Trots det är Indien ett av världens fattigaste länder sett till bruttonationalprodukt (BNP) per invånare. Den ekonomiska tillväxten har inte fördelats på landets alla invånare utan har istället skapat en stor ekonomiskt ojämlikhet där vissa har väldigt mycket medan andra inte har någonting.

Indien har utvecklat en kärnkraftsindustri, är en stor vapenproducent och bygger egna rymdskepp. Landet är också ett bland de stora när det gäller IT-branschen. Viktiga exportvaror är kläder, textil, diamanter och smycken, men även oljeprodukter, mineraler maskiner, kemikalier och mediciner. Indiens viktigaste handelspartners är Kina, Den Förenade Arabemiraten, USA och EU.

Geografi

Indien är ett av världens största länder. Geografiskt kan landet delas in i tre landskapstyper: Bergskedjan Himalaya i norr, det nordindiska slättlandskapet och platålandskapet, Deccan, i söder. Himalaya består av bergskedjor som löper parallellt och mellan dessa ligger bördiga dalar som Kashmirdalen. Slättlandskapet i norr är en av Indiens bördigaste och många av landets största floder rinner här, bland annat Ganges, Indus, Brahmaputra och deras bifloder. Omkring 57 procent av marken används till jordbruk; resten är skog, öken, städer, betesmark eller ligger i träda.

Klimatet är mycket varierande eftersom landet är så stort. Klimatet kan delas in i två zoner, en tempererad i norr och en tropisk i söder. I norr växlar temperaturen mellan 15 grader i januari till 30-40 i maj, medan temperaturen i söder konstant ligger mellan 25 och 35 grader. Indien har omfattande miljöproblem. Ett stort problem är de okontrollerade utsläppen av giftigt avfall från den växande industrin, vilket har lett till att 70 procent av Indiens ytvatten är förorenat. Ett annat stort problem är just tillgången till vatten och många av Indiens största städer lider av svår vattenbrist under landets varmaste och torraste perioder.

Historia

En av historiens första högkulturer, Induskulturen, utvecklades längs floden Indus i dagens Indien 3000 f.Kr. Indoeuropéernas religion lade grunden för hinduismen och har starkt påverkat Indiens kultur. På 700-talet började arabernas fälttåg mot Indien och på 1100-talet följde turkarna. Det muslimska Dhelisultanatet bildades under 1200-talet, följt av Lodhidynastin och Mogulriket som varade mellan 1500-1700 talet. Muslimerna introducerade nya idéer inom kultur, litteratur och arkitektur.

1498 fann portugisen Vasco da Gama sjövägen till Indien. Fler européer följde och handelsstationer upprättades. På 1700-talet kollapsade Mogulriket och det brittiska Ostindiska kompaniet började en hänsynslös exploatering av den indiska befolkningen. Mot slutet av 1700-talet minskade bolagets makt och 1858 övertog den brittiska regeringen kontrollen över Indien från kompaniet.

Mot slutet av 1800-talet ökade missnöjet med det brittiska styret. 1885 grundades Indian National Congress (kongresspartiet). De ledde frihetskampen mot engelsmännen med Mohandas Karamchand Gandhi (mer känd som Mahatma Gandhi) som ledare. Han hade en ickevåldsstrategi och miljontals indier protesterade med fredlig civil olydnad. Gandhi var hindu och muslimerna fruktade hinduisk dominans i en framtida självständig stat. När Indien blev självständigt 1947 etablerades därför två stater – den hinduiska sekulära staten Indien och den islamiska republiken Pakistan.

Delningen av landet var extremt blodig. Flera hundra tusen människor dog och miljontals drevs från sina hem. Hinduer flyttade från Pakistan till Indien och muslimer flyttade från Indien till Pakistan. Konflikten med Pakistan har kommit att påverka Indien i hög grad sedan uppdelningen.

Samhälle och politik

Indien kallas ofta för världens största demokrati. Indien är en federation av delstater som kan bestämma över områden som skola, sjukvård, kollektivtrafik och jordbruk. Medan den centrala regeringen i landet bestämmer över frågor som utrikespolitik, försvar, utvecklingsplanering och valuta. Presidenten i landet är statschef men den egentliga makten ligger hos regeringen med stadsministern i spetsen. För att få in fler kvinnor och personer från lägre kaster till parlamentet har det införts ett kvoteringssystem.

Landet har många politiska partier men det är det socialdemokratiska Kongresspartiet som har haft makten större delen av tiden efter självständigheten. Men sedan 2014 har Narendra Modi, från ett hindu-nationalistiskt parti, varit statsminister. Senaste valet i Indien var under våren 2019 där Modi blev omvald.

Indien har haft en positiv ekonomisk utveckling under de senaste åren och har en växande medelklass. Landet präglas dock fortfarande av stora klyftor och en stor del av landets befolkning lever i fattigdom. Värst är slumområdena i storstäderna och på landsbygden där nära en fjärdedel av alla indier bor. Det hinduiska kastsystemet präglar fortfarande delar av samhället även om det är officiellt avskaffat. De senaste åren har landet upplevt ökad korruption, uppror och terrorhandlingar. Indien är en atomvapenmakt och har länge legat i konflikt med Pakistan om Kashmir-regionen.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Du bör ha heltäckande försäkring, inklusive sjukförsäkring, innan avresa till Indien. Dessutom bör du kontrollera om din sjukförsäkring kommer att betala dina sjukhusavgifter direkt eller om du måste betala och få ersättning vid ett senare tillfälle. I händelse av att du blir allvarligt sjuk eller skadad kan du behöva evakueras till ett tredje land. Se till att du har täckning för sådana utgifter i försäkringen.

Resenärer uppmanas att besöka en resehälsospecialist eller allmänläkare cirka 4-8 veckor innan avresa till Indien. Vaccinationer bör hållas aktuella för följande: Hepatit A, Polio, japansk encefalit (för längre resor som omfattar mycket utomhusaktiviteter på landsbygden), stelkramp, tyfus, hepatit B (rekommenderas särskilt för vårdpersonal och resenärer som vistas mer än 6 månader), gula febern (för resenärer som anländer från eller transiteras genom ett område där gula-febern förekommer i Afrika eller Amerika), mässling, påssjuka, röda hund (MPR), och rabies (för resenärer som kan ha direktkontakt med djur).

Indien har en ökad risk för malaria och för att minska risken för infektion uppmanas resenärer att skaffa anti-malariamedicin: meflokin, doxycyklin och atovakvon / proquanil; med undantag för områden belägna över 2000 m i Himachal Pradesh, Jammu, Kashmir, och Sikkim. De flesta malariafall rapporteras från skogsområden i delstaterna Madhya Pradesh, Maharashtra, Orissa, Gujarat, Rajasthan, Bihar och Karnataka.

Det har förekommit utbrott av denguefeber i Indien, främst i Haryana, Maharashtra, Punjab, Tamil Nadu och Delhi. På högre höjder bör resenärer ha speciell andningsutrustning tillgänglig för att minimera risken för svår höjdsjuka.

Resenärer uppmanas att ta ut omfattande rese- och sjukförsäkring före resan. Privat sjukvård i Indien är tillgänglig men kan vara dyr.

Resenärer bör notera att sjukhus och kliniker kan försöka utföra extra eller onödiga behandlingar eller tester i ett försök att få ut mer betalning antingen från patienten eller från försäkringsbolag. Resenärer kan vilja söka en andra åsikt om den första förklaringen för att motivera en behandling eller ett test verkar tveksam.

Pass

Besökare till Indien måste färdas på ett pass som är giltigt i minst sex månader efter beräknat utresedatum från landet.

Visum

Immigrationslagar kräver att alla utländska medborgare ansöker om visum för att komma in i landet. Om du anländer utan visum kommer du att nekas inresa eftersom det inte finns möjligheter till att erhålla visum vid ankomst.

Resenärer med visum som gäller för mer än 180 dagar måste registrera sig hos en Regional Registrator för Utlänningar (FRRO) i något av följande områden: Chennai, Kolkata, Mumbai eller New Delhi.

Affärsvisum kan beviljas för en eller flera inresor. Dessa visum kan vara giltiga från 3 månader till 5 år, men kräver bevis i form av ett brev från ett sponsrande inhemskt nationellt bolag när ansökan skickas.

OBS: Om du planerar att resa till vissa geo-politiskt känsliga områden såsom Arunachal Pradesh, Manipru, Nagaland, Mizoram, Sikkim, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Rajasthan, Jammu och Kashmir, Andamanerna och Nikobarerna, och Lakshadweep, måste du skaffa ett resetillstånd. Ansökningstiden för detta tar cirka fyra veckor. 

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Indien

Jobba i Indien

Lite Info

Indien är ett myller av människor, kulturer, färger och naturliv. Världens största demokrati lockar årligen miljontals människor och företag till sig och har haft en stor ekonomisk tillväxt under de senare åren. I takt med att internationella företag i etablerar sig på denna jättemarknad, har chanserna för utlänningar som vill komma och jobba i landet ökat.

Om arbete i Indien

Indien är världens näst största land med många möjligheter för utlänningar vad det gäller arbete och jobb. Framför allt koncentreras de flesta tjänstejobben till de stora städerna såsom Calcutta, Chennai, New Delhi eller Mumbai. På landsbygden kanske det främst finns möjligheter till volontärarbete .

Kort sagt kan man säga att den lokala jobbmarknaden oftast ligger ganska stängd för de flesta utlänningar men att dessa i sin tur heller inte erbjuder en person från västvärlden så mycket i fråga om t.ex. lön och arbetsförhållanden. 

I Indien finns det dock en mängd internationella företag och organisationer där chanserna är större att hitta mer attraktiva tjänster. Det kan handla om IT- och mjukvaruutveckling eller jobba som länk mellan hemmamarknaden i det egna landet och produktionen på plats. 

Ett tips är att använda Utlandsjobbs sökmotor och t.ex exempel söka direkt på företag eller organisationer som du vet är verksamma i landet. För att se t.ex. vilka svenska företag som är verksamma i landet kan du gå in på hemsidan för Svenska Exportrådet i Indien. Indien är till skillnad från många andra länder i Asien ett ganska öppet land för utländsk arbetskraft och det är enkelt att få arbetsvisum och uppehållstillstånd.

Arbetsvisum till Indien

Som turist har du möjligheten att uppehålla dig i Indien sex månader i sträck innan du måste förnya visumet.

Volontär i Indien

Vill du jobba som volontär i Indien? Det finns en mängd olika organisationer som tillhandahåller volontär-tjänster.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land