Egenanställd i Förenade Arabemiraten

Egenanställd i Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten

Huvudstad Abu Dhabi

10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten (UAE) har utvecklats till det internationellt ledande ekonomiska navet och turistmålet i Mellanöstern, med Abu Dhabi och Dubai som innehavare av de viktigaste rollerna i federationen. Förenade Arabemiraten är et lågriskland, men på grund av sitt läge kan vissa hot, såsom terrorism, inte uteslutas. 

Trots detta har landet goda regionala relationer. Civila oroligheter är sällsynt förekommande och i stort sett begränsade till befolkningen av migrantarbetare. Det bör dock noteras att landets befolkning till stor del består av utländska medborgare (i 2015 var landets totala befolkning 9,2 miljoner; 1,4 miljoner emiratier och 7,8 miljoner utländska medborgare. Brottslighet anses dock vara en ökande risk.

Funderar du på att jobba i Förenade Arabemiraten?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Den Förenade Arabemiraten har ett av de högsta intäktsnivåerna i världen. Innan oljeepoken var emiraten underutvecklade och dominerat av pärlfiske, fiskeri, handel och odling av dadlar. Oljeindustrin förändrade landets ekonomi och samhälle. Som en följd av oljeindustrins utveckling flyttade stora mängder av gästarbetare till landet som på 2000-talet utgjorde mer än tre fjärdedelar av landets befolkning. För att reducera beroendet av oljesektorn har emiraten satsat på att bygga ut finans-, turism-, och industrisektorn. 

Intäkterna som emiraten får av landets naturresurser (råolja och gas) utgör dock fortfarande en betydande andel av statens bruttonationalprodukt (BNP). Företags- och byggsektorn har haft en markant tillväxt efter att utländska företag och investerare har lockats av erbjudanden om skattefria zoner, gratis mark samt möjlighet att äga land. Dubai har utvecklats till att bli ett regionalt handelscenter och ett internationellt finanscentrum. Dubai är även ett populärt turistmål. Viktiga handelspartners är Japan, USA, Kina samt Västeuropa.

Geografi

Den Förenade Arabemiraten ligger på sydkusten av den persiska bukten i den nordöstliga delen av den arabiska halvön. I öst gränsar landet med Omanbukten. Landets viktigaste städer finns vid den persiska viken. I landets östliga del häver sig Hajarbergen 2500 meter över havet. 

Den största delen av den Förenade Arabemiraten är sandöken som i väst gränsar med Saudiarabien och i öst med Oman. Endast en procent av landet är odlingsbar. I sandöknen finns sanddynor med några oaser och vattenkällorna har lett till permanent bebyggelse och odling av jorden möjlig. I sandöknen förekommer det en del starka sandstormar. Klimatet är varmt och torrt, speciellt i kustområdena där det sällan regnar. Bristen på färskvatten är ett problem för landet.

Historia

Området var bebott redan 5500 år f.kr. Tack var handel växte områdets bebyggelse. De första handelsförbindelserna byggde på kamelkaravaner men senare blev sjöfarten en betydande förutsättning för handeln. Profeten Muhammed deklarerade år 630 området som ett islamskt område, något som gjorde att religionen islam spred sig till andra ställen i Mellanöstern och Asien. Efter Vasco de Gamas upptäcktsresor på 1500-talet blev området under portugisiskt herradöme. Därefter erövrades området av det Osmanska riket. 

Området var på 1700-talet beryktat för sin piratverksamhet och området kallades för piratkusten. Efter ständiga överfall på det brittiska Ostindiska kompaniet skepp ingick britterna ett fredsavtal ned områdets shejker. I slutet av 1800-talet blev området ett brittiskt protektorat. År 1952 blev ett gemensamt emirråd grundat. När britterna drog sig ur området år 1971 gick sex av emiraten tillsammans och upprättade den Förenade Arabemiraten. Emiratet Ras al-Khaimah anslöt sig till federationen år 1972. Oljefynd i området bidrog till sammanslutningen.

Samhälle och politik

Sedan början av 1960-talet har den Förenade Arabemiraten varit en av de viktigaste oljeexporterande länderna i världen. Emiraten har utvecklat sig från att vara en fattig kuststat till ett modernt och framgångsrikt land med mycket generösa arrangemang för sina invånare. Med hjälp av oljeintäkterna har landet byggt ut vården, utbildningssystemet och infrastrukturen. Den Förenade Arabemiraten är ett av de friaste länderna vid den persiska viken, men politiskt är landet fortfarande mycket auktoritär. 

Den Förenade Arabemiraten var fram till år 2006 det enda landet utan ett organ som valts genom allmänna val. Landet styrs av en president som väljs för fem år åt gången. Presidentperioden är inte begränsad. Vicepresidenten är också statsminister och sitter fem år vid makten. Båda presidenten och vicepresidenten väljs av det federala högsta rådet, som styr landet. 

Rådet består av shejkerna av de sju emiraten. Abu Dhabi är det dominerande emiraten och har även presidentskapet men emiren av Dubai är statsministern. Innanför varje emirat ligger all makt hos emiren.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att konsultera en allmänläkare eller specialist på resehälsa minst 4-8 veckor före avresan, för att hinna genomföra lämpliga vaccinationer eller dylikt.

Det är viktigt att kontrollera att de vaccinationer man har är aktuella. För resor till Förenade Arabemiraten rekommenderas det att vara vaccinerad mot följande: Hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Det finns också rekommendationer för vaccination mot Hepatit B och rabies.

För vissa typer av mediciner är det nödvändigt att ha med sig recept där medhavda läkemedel redovisas av din läkare. Myndigheterna i Förenade Arabemiraten är mycket strikta gällande detta och det är inte ovanligt att man riskerar fängelsestraff vid överträdelse, även för vanliga icke-receptbelagda läkemedel. Därmed är det viktigt att läkemedel som tas med förvaras i originalför-packningen och redovisas i ovan nämnda signerade skrivelse av din läkare.

Sjukvården i Förenade Arabemiraten håller väldigt hög kvalitet, men det är mycket dyrt att vårdas vid någon av landets vårdinrättningar. Därför rekommenderas det att ha en heltäckande sjukförsäkring vid resa till Förenade Arabemiraten.

Pass

Resenärer till Förenade Arabemiraten måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från och med dagen för inresa i landet.

Visum

Medborgare i följande länder kan få ett gratis 30-dagars visum vid ankomst:

Australien, Österrike, Andorra, Belgien, Brunei, Danmark, Frankrike, Finland, Tyskland, Grekland, Hong Kong, Island, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Monaco, Nederlän-derna, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Sydkorea, San Marino, Singapore, Spanien, Schweiz, Sverige, USA, Storbritannien (nationell status måste vara brittisk medborgare) och Vatikanstaten.

Medborgare i Gulfstaterna (GCC) behöver inte något visum.

Övriga nationaliteter måste ansöka om visum i förväg, vilket kräver en referens från Förenade Arabemiraten.

Affärsresenärer med koppling till lokalt baserade företag kan på plats i landet få visum för flertalet inresor. Ett sådant visum är giltigt i sex månader och kan användas för vistelser på upp till 30 dagar. 

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Förenade Arabemiraten

Jobba i Förenade Arabemiraten / Dubai

Lite Info

Dubai är Mellanösterns turist- och nöjesregion nummer ett. Här kan du göra allt från att bo på konstgjorda öar, besöka lyxhotell till att åka skidor i inomhusanläggningar. Dubai attraherar människor från hela världen som kommer och jobbar i emiratet. Här kan du arbeta med allt möjligt som rör turism, restaurang, byggindustri och IT. 

Att arbeta i Dubai som utlänning kan ha en rad olika fördelar. Förutom det varma klimatet och det stora utbudet av nöjen behöver du inte betala skatt på arbetad inkomst. Trots att priserna kan vara ganska höga så bidrar detta till att du kan leva relativt bra även på en medelinkomst.

Hur hittar jag arbete i Dubai?

Som svensk har du ganska goda förutsättningar att hitta arbete i Dubai. Även om Dubai drabbades hårt av av krisen i slutet på 00- talet och flera stora byggnationsprojekt lades på is, så finns här en mycket dynamisk och flexibel arbetsmarknad som spänner över en mängd olika yrkesgrenar och områden. 

Turismen är en fortsatt stor sektor med plats för kockar och restaurangmänniskor. Även IT och webb, flygpersonal och ingenjörer finns det ett behov av. Människor med goda språkkunskaper är också extra attraktivt då människor och företag från hela världen finns representerade här.

Arbetsvisum till Dubai

Dubai ingår i Förenade Arabemiraten vilket kort kan förklaras som ett federation av 7 stycken olika småstater där varje emirat är ganska självständigt. Vad det gäller arbetsregler och tillstånd gäller ibland olika saker beroende på vilket emirat som det är frågan om. Du har rätt att vistas i Förenade Arabemiraten i 30 dagar utan att på förhand behöva ansöka om visum. För att få arbetstillstånd i Dubai behöver du först och främst ha ett jobb eller en arbetsgivare som vill anställa dig och som är beredd att ansöka om ett arbetsvisum åt dig. Du har rätt att söka jobb under tiden du befinner dig i Dubai på ditt turistvisum.

Här nedan följer några viktiga länkar för dig som vill lära dig mer om hur du får arbetsvisum till Förenade Arabemiraten:

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land