Egenanställd i Egypten

Egenanställd i Egypten

Egypten

Huvudstad Kairo

10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Egypten

Den politiska oron fortsätter att påverka säkerhetssituationen i Egypten. Det pågår en intensiv jihadist-konflikt i Norra Sinai, och sporadisk extremist aktivitet sker på andra ställen i landet, även Kairo. Sedan revolutionen 2011 har massprotester blivit alltmer vanliga och ett sätt att bestrida impopulära politiska beslut, men stora demonstrationer möts ofta med våld från säkerhetsstyrkorna. Våldsbrott ses som ett växande problem. Infrastrukturens begränsningar är stora, Kairos transportnätverk kämpar för att hantera megastadens myllrande befolkning. 

Funderar du på att jobba i Egypten?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Egypten är ett av Afrikas största industriländer. Omkring 2/3 av all industri är koncentrerad i och kring Kairo och Alexandria. En betydande del är relaterad till bearbetning av jordbruksprodukter, livsmedel och bomull. Som världsledande bomullsproducent har Egypten byggt upp en betydande textilindustri. Andra viktiga industrier har sin grund i råvaror från jordbruket eller gruvdrift. Intäkterna från Suezkanalen har ökat stadigt de senaste åren och landet har betydande fyndigheter av olja och gas. Även om det utvinns mindre olja så ökar gasutvinningen. Idag utgör försäljningen av gas 45 % av landets exportinkomster.

Turistnäringen är en viktig sektor i den egyptiska ekonomin, men intäkterna varierar kraftigt beroende på säkerhetsläget i regionen. Egypten har drabbats av ett antal terrorattacker de senaste åren där flera turister har dödats.

Landet har haft en ekonomisk tillväxt trots den globala ekonomiska krisen under 2008, men upproret år 2011 har skadat ekonomin betydligt och ett försämrat säkerhetsläge har skrämt bort turister och investerare. Egypten står även inför stora utmaningar när det gäller arbetslöshet, befolkningstillväxt och svag export.

Geografi

Egypten sträcker sig över en yta på en miljon kvadratkilometer. Landsbygden består huvudsakligen av öken med floden Nilen som den livgivande pulsådern. Nilen rinner genom landet från söder till norr och är en av världens två största floder. Nästan hela befolkningen bor längs floden eller i Nildeltat i norr. Tyvärr tillhör Nilen de mest hotade floderna i världen. Det faller väldigt lite regn i Egypten, vilket tillsammans med föroreningar, uppdämning och klimatförändringar försätter den viktiga floden i fara.

Urbanisering: Kairo
I arkeologiskt hänseende är Egypten en skattkammare. Templen i Luxor, Konungarnas dal och pyramiderna i Giza är bara några av landets främsta sevärdheter. Den senare är en av antikens sju underverk skapade av människor.

Historia

Nilen lade grunden för uppkomsten av en av världens främsta civilisationer. Man tror att en enat kungarike grundades omkring 3200 f.Kr. En rad dynastier styrde i Egypten under de kommande tre årtusendena. Vår kunskap om Egypten från denna tid härrör från arkeologiska utgrävningar. Det är fortfarande ett mysterium hur människorna på denna tid kunde utvecklade en imponerande civilisation med avancerad monumental konst, arkitektur, teknik och social organisation. På senare tid – år 1869 – slutfördes byggandet av Suezkanalen. Suezkanalen, en av världens viktigaste kanaler, förbinder Medelhavet med Röda havet. Den har gjort Egypten till en viktig mellanstation inom världshandeln. Men landet var skuldtyngt och för att skydda sina investeringar tog Storbritannien kontroll över Egyptens styre år 1882. år 1922 blev Egypten delvis oberoende från Storbritannien, men det var inte förrän år 1953 – efter den egyptiska revolutionen – som landet skulle kunna utropa sig som en egen republik.Under 1954 blev general Gamal Abdel Nasser både premiärminister och president och landet fick ett militärt styre.

Egypten har en viktig strategisk betydelse, och har fortsatt att vara en kraftfull arabisk stat. Nasser styrde landet i en socialistisk riktning. Det militära ledarskapet, kampen för att samla de arabiska staterna och den anti-israeliska politiken fortsatte även med Answar al-Sadat som tog över som statschef efter Nasser. Han ändrade den inrikespolitiska och ekonomiska riktningen från det socialistiska mot en mer liberal ekonomisk politik genom att bjuda in utländska företag att investera i landet.

Inspirerad av den arabiska våren och upproret i Tunisien var det under 2011 ett brett folkligt uppror i Egypten, som slutade med president Hosni Mubarak var tvungen att avgå. Egyptens militär tog över makten fram till valet år 2012, där Muhammed Mursi valdes till president. Genom 2013 ökade protesterna, som var ofta våldsamma, mot Mursi och det muslimska brödraskapet. Det muslimska brödraskapet har tidigare förbjudits i Egypten, och många fruktade att religionen skulle få för mycket utrymme i samhället. I juli 2013 beslutade militären att ingripa, avsätta Mursi och utse en interimspresident, Adly Mansour. Det muslimska brödraskapet förbjöds återigen och militär har slagit till hårt mot anhängare. I maj 2014 vann  den tidigare militära ledaren Abd al-Fattah al-Sisi presidentvalet utan några egentliga motståndare.

Samhälle och politik

Enligt grundlagen ifrån 1971 är Egypten en socialistisk demokratisk republik. Grundlagen säkerhetsställer de demokratiska rättigheterna i teorin men i praktiken är dessa rättigheterna begränsade och landet har under de senaste tio åren varit centralstyrt och auktoritärt. En växande egyptisk ekonomi har ökat de ekonomiska och sociala skillnaderna i landet. Egypten har anklagats för brott mot de mänskliga rättigheterna och arbetslösheten är hög.

I januari år 2011 protesterade tusentals demonstranter mot den sittande presidenten Hosni Mubarak och krävde hans avgång. Demonstrationerna var inspirerade av en rad uppror i den arabiska världen, något som kommit att kallas den arabiska våren. I februari år 2011 blev president Mubarak tvungen att avgå och den egyptiska militären tog över. Fram till avgången hade Mubarak och hans nationaldemokratiska parti haft makten i 30 år. År 2013 uppstod nya oroligheter i Egypten när den nytillsatte presidenten Muhammad Mursi avsattes.  

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Du bör ha heltäckande försäkring, inklusive sjukförsäkring, innan avresa till Egypten.

Alla resenärer rekommenderas besöka antingen deras personliga läkare eller en hälsoklinik 4-8 ​​veckor innan avresa. Specifikt bör du se till att du har fått lämpliga uppdateringar, eller om du inte fått tidigare, vaccination för: Hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Rabies och hepatit B kan också rekommenderas.

Om du reser från ett område med gula febern krävs dokumentation på att du har vaccinerats mot sjukdomen.

Resenärer bör ta med tillräckliga mängder av alla nödvändiga mediciner i sina ursprungliga behållare. Se till att de är tydligt märkta och ha med dig ett undertecknat och daterat brev från en läkare som beskriver alla relevanta medicinska tillstånd och listar alla läkemedel som förskrivs.

Sjukvården kan vara begränsad eller otillgänglig utanför de större städerna. Många läkare och sjukhus kommer att förvänta sig betalning i kontanter, oavsett om du har resesjukförsäkring eller inte.

De flesta sjukvårdsinrättningarna i urbana centrum och i turistområden kan ge adekvat medicinsk vård för grundläggande problem men är begränsade när det gäller intensivvård och akutvård. Medicinsk utrustning på landsbygden (inklusive Luxor och Assuan) är otillräckliga och begränsade i bästa fall. I händelse av en allvarlig medicinsk situation kan det vara lämpligt att evakuera från Egypten och söka behandling på annat håll.

Pass

Pass krävs för inresa till Egypten och måste vara giltigt minst sex månader från och med inresedagen. Resenärer som inte är medborgare från USA eller EU måste registrera sig hos den egyptiska polisen inom en vecka efter ankomsten. Ditt hotell normalt kan ta hand om detta åt dig, men du bör kontrollera att detta skett. 

Visum

Visum krävs av medborgare i alla länder. Det finns dock ett undantagssystem i form av en inresetillståndstämpel, detta gäller för turister från EU-länder som reser till turistorterna Sharm el-Sheikh, Dahab, Nuweiba eller Taba i upp till 14 dagar. Detta inkluderar inte affärsresenärer. Om du reser till det Egyptiska fastlandet kommer du att behöva köpa ett fullt visum.

Visum finns tillgängliga på de flesta inreseorter, inklusive Cairo International Airport. Alternativt kan visum beställas från din lokala egyptiska konsulära representation, vilket allmänt tar sju dagar att bearbeta.

Visum för en eller flera inresor är giltigt i sex månader från den dagen det utfärdas och gäller för en maximal vistelse på tre månader. Alla eventuella förfrågningar om förlängning av visum ställs till utrikesministeriet i Kairo.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

ArabicEnglishSwedishUkrainian

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  

Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Egypten

Jobba i Argentina

Lite Info

Argentina är Sydamerikas mest europeiskt influerade land med ättlingar till tyskar, italienare, fransmän och engelsmän. Huvudstaden Buenos Aires är därför väldigt lik en europeisk storstad vilket har gjort den till ett populärt resemål för många nordbor.

Arbeta i Argentina

Som turist har du möjligheten befinna dig i Argentina under 90 dagar i sträck. För att få tillstånd att jobba i landet krävs det dock att du tillför en kompetens som ett företag eller den Argentinska staten anser sig själva behöva och ha brist på. Det bästa sättet att få reda på vad som gäller för att kunna arbeta i Argentina är att kontakta Argentinska ambassaden i Stockholm.

Det vanligaste sättet för svenskar att få jobb i Argentina är som engelsklärare eller som praktikant eller volontär. Det finns även en hel del jobb inom restaurangbranschen i storstäderna Buenos Aires och Cordoba där engelsktalande personal kan komma att behövas pga. den stora mängden turister och utlänningar som befinner sig här.

På Frilansgruppen finns det en hel del jobbannonser som framför allt riktar sig mot jobb i Buenos Aires och Cordoba. Här kan du med en enkel sökning hitta intressanta utlysningar av lediga tjänster. För dig som inte pratar spanska så rekommendera vi att skriva en jobbtitel på engelska. Glöm inte att du även kan söka direkt på företag ifall det är någon speciell organisation som intressant för dig.

Callcenter i Buenos Aires

Ett annat tips är att söka jobb på något av de många callcenter som finns i t.ex Buenos Aires. Ett flertal internationella säljorganisationer och kundsupport-företag är situerade i Argentina och jobbar mot hemmamarknaden med hjälp av IP-telefoni. Här finns det gott om jobb för människor med språkkunskaper och svenska medborgare som t.ex kan jobba från Argentina mot Sverige. Sök t.ex ”sale” eller ”telemarketing” i sökmotorn.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken ”Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land