10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Bukina Faso

Resor till de norra delarna av landet bör begränsas på grund av närliggande Mali och närvaron där av jihadister och seperatistmiliser. Terrorism är ett hot, särskilt i de norra delarna av landet, där det finns risk att militanta grupper från grannländerna begår kidnappningar. Kidnappning är även ett latent hot norr om Ouagadougou.

Före detta presidenten Blaise Compaore tvingades avgå i oktober 2014 efter ett regeringsfientligt uppror som utlöste oroligheter i landet som varade i flera månader. Instabiliteten fick militären att inrätta en 12 månaders övergångsregering, arméchefen Honore Traore är nu interimpresident.

Kriminalitet är vanligt på Burkinas vägar och är särskilt förekommande öster om Fada N’gourma, på vägar mot Nilen och söder om Ouagadougou. Detta tillsammans med dålig trafiksäkerhet gör att det kan vara farligt att köra bil i Burkina Faso, speciellt när det är mörkt. Hög kriminalitet förvärras av det faktum att polisen inte genomgår utbildningar i hur man genomför ordentliga utredningar och undersökningar.

Störtfloder utgör en fara i Burkina Faso, stora översvämningar orsakar omfattande skador på vägar och bostadsområden under regnperioden från maj till november. Bristen på investeringar i lokal infrastruktur innebär att översvämningar kommer att fortsätta att orsaka störningar i landet.

Funderar du på att jobba i Bukina Faso?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder. De senaste åren har landet gjort betydande ekonomiska framsteg, men endast landets elit har kunnat ta del av detta. Jordbruket sysselsätter omkring 90 procent av befolkningen. I torkperioderna emigrerar tusentals jordbruksarbetare till grannländerna på jakt efter arbete. Pengarna de tjänar skickar de hem och är av stor betydelse för Burkina Fasos ekonomi. De viktigaste exportvarorna är guld, bomull och nötkreatur. Mineralförekomsterna har i liten grad utnyttjats på grund av höga utvinningskostnader och stora avstånd till hamnar. Industrin är underutvecklad. Landet är beroende av internationellt bistånd och fick år 2000 stöd med bland annat återbetalning av sin skuld. 

På 1990-talet deltog Burkina Faso i Världsbankens och den internationella valutafondens (IMF) strukturanpassningsprogram där stora delar av den statligt ägda industrin privatiserades. Burkina Faso klarade sig bra igenom den globala finanskrisen år 2008. År 2011 utbröt protester mot den låga levnadsstandarden och prisökningarna på mat och bränsle. Regeringen införde skattelättnader och lovade att sänka priserna, något som ledde till ett ökat underskott i statsbudgeten. Landet är med i den västafrikanska ekonomiska och monetära unionen (UEMOA) där medlemmarna har en gemensam valuta och centralbank.

Geografi

Burkina Faso har ingen kust och ligger i det torra Sahelbältet i Västafrika. Stora delar av landet ligger på en savann cirka 200-300 meter över havet. Vegetationen varierar från fuktig savann i söder till torrare stäpp i norr. Landet har ett rikt djurliv med bland annat elefanter, flodhästar, antiloper, lejon och leoparder. Burkina Faso har ett tropiskt klimat med stora skillnader mellan torka och regntid. Den genomsnittliga nederbörden är liten och långa perioder av torka har gjort vatten till en knapp resurs. Jorderosion och ökenutbredning är de mest allvarliga miljöproblemen för landet.

Historia

Innan fransmännen koloniserade Burkina Faso var det så kallade mossi-kungadömen som hade makten. De styrde landet i över femhundra år och var kända för att ha ett komplext administrativt system som gav rum för lokalt självstyre. Burkina Faso, ursprungligen kallad Övre Volta, blev självständigt år 1960, efter att ha varit en fransk koloni sedan år 1904. Efter självständighetsförklaringen styrdes landet av en rad militära regimer. År 1983 genomförde kapten Sankara en statskupp och ändrade landets namn från Övre Volta till Burkina Faso, som betyder “de ärliga männens land”. Sankara ansågs vara en mycket populär folklig president som genomförde en revolution mot elitprivilegier, i förmån för utvecklingen på landsbygden. År 1987 blev presidenten Sankara mördad av sin närmaste medarbetare, Blaise Compaoré. Sedan statskuppen år 1987 har Compaoré suttit vid makten. Den politiska situationen i landet förändrade sig drastiskt år 1998 då redaktören för den oberoende tidningen L’Indépendant blev mördad av presidentens säkerhetsstyrkor. Händelsen utlyste en storm av protester från oppositionen och det civila samhället. Presidenten förlorade mycket av sitt stöd och tvingades genomföra demokratiska reformer.

Samhälle och politik

Även om Compaoré etablerade en ny grundlag och införde flerpartisystem år 1991 har valen blivit bojkottade av oppositionen som anklagar Campaoré för valfusk. Efter flera reformer ska presidenten nu väljas genom direkta val vart femte år och får endast sitta i två perioder. En domstol har emellertid sagt att regeln inte är retroaktiv, det vill säga att lagen gäller endast för Compaorés efterträdare och inte sig själv. Presidenten utser statsministern som måste godkännas av parlamentet. Presidenten och statsministern utser gemensamt regeringen. Landet är indelat i 45 provinser som styrs av guvernörer. Burkina Fasos förhållande med grannländerna är ansträngt och landet beskylls för att driva en olaglig diamant- och vapensamarbete med rebeller i både Sierra Leone och Angola.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera sin läkare eller en resehälsospecialist för den senaste informationen gällande vaccinationer som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresa till Burkina Faso. Vaccinationer som rekommenderas är hepatit A och B, tyfus, meningokock, polio, rabies, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för inresa.

Det rekommenderas att du använder antimalariamedicin (lariam, malarone eller doxycyklin) för alla områden i Burkin Faso.

Diarée är den vanligaste reserelaterade sjukdomen. Försiktighetsåtgärder bör vidtas vid beställning och konsumtion av mat och dryck. Vissa livsmedel såsom sallader, grönsaker och frukt bör vara ordentligt tillagade och utvalda.

Kranvatten bör undvikas, buteljerat vatten bör drickas. Is i drycker och frukt och grönsaker som kan ha sköljts under kranvatten bör betraktas som potentiellt skadliga.

Vårdinrättningar är väldigt begränsade i Burkina Faso och läkemedel finns inte alltid tillgängliga. De flesta sjukhus ligger i Ouagadougou, men de är begränsade och inte alltid sterila. Du förväntas ofta betala kontant i förväg för behandling även om du har reseförsäkring.

Ta med din egen medicin i dess originalförpackning och märkta med läkemedlets typ. Det rekommenderas även att du tar med dina egna nålar om du behöver dessa. I den situation att allvarliga medicinska problem uppstår är det lämpligt att lämna landet för att söka vård på bättre vårdinrättningar. Utanför huvudstaden är vårdinrättningar mycket begränsade och inte alltid tillgängliga. 

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga i minst sex månader efter inresa. 

Visum

Visum och vaccinationsintyg för gula febern krävs för inresa till Burkina Faso. Visum kan erhållas vid ankomsten i Burkina Faso. De visum som utfärdas på flygplatsen är giltiga i 21 dagar. Visum som utfärdas vid landsgränser är giltiga i sju dagar. Båda typerna av visum kan förlängas på migrationskontoret i huvudstaden Ouagadougou.

Ett brev från företaget krävs för affärsresenärer. Brevet måste vara addresserat till Burkina Fasos Ambassad, förklara syftet med besöket, vara skrivet på företagets brevpapper och undertecknat av en anställd annan än resenären.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

EnglishSwedish
Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Jobba i Argentina

Lite Info

Argentina är Sydamerikas mest europeiskt influerade land med ättlingar till tyskar, italienare, fransmän och engelsmän. Huvudstaden Buenos Aires är därför väldigt lik en europeisk storstad vilket har gjort den till ett populärt resemål för många nordbor.

Arbeta i Argentina

Som turist har du möjligheten befinna dig i Argentina under 90 dagar i sträck. För att få tillstånd att jobba i landet krävs det dock att du tillför en kompetens som ett företag eller den Argentinska staten anser sig själva behöva och ha brist på. Det bästa sättet att få reda på vad som gäller för att kunna arbeta i Argentina är att kontakta Argentinska ambassaden i Stockholm.

Det vanligaste sättet för svenskar att få jobb i Argentina är som engelsklärare eller som praktikant eller volontär. Det finns även en hel del jobb inom restaurangbranschen i storstäderna Buenos Aires och Cordoba där engelsktalande personal kan komma att behövas pga. den stora mängden turister och utlänningar som befinner sig här.

På Frilansgruppen finns det en hel del jobbannonser som framför allt riktar sig mot jobb i Buenos Aires och Cordoba. Här kan du med en enkel sökning hitta intressanta utlysningar av lediga tjänster. För dig som inte pratar spanska så rekommendera vi att skriva en jobbtitel på engelska. Glöm inte att du även kan söka direkt på företag ifall det är någon speciell organisation som intressant för dig.

Callcenter i Buenos Aires

Ett annat tips är att söka jobb på något av de många callcenter som finns i t.ex Buenos Aires. Ett flertal internationella säljorganisationer och kundsupport-företag är situerade i Argentina och jobbar mot hemmamarknaden med hjälp av IP-telefoni. Här finns det gott om jobb för människor med språkkunskaper och svenska medborgare som t.ex kan jobba från Argentina mot Sverige. Sök t.ex ”sale” eller ”telemarketing” i sökmotorn.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken “Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land