10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Argentina

Säkerhetsklimatet i Argentina innebär vissa hot mot resenärer, men landet är säkrare än många andra sydamerikanska länder. Argentina är engagerad i olika samarbeten med regionala partners och trots vissa diplomatiska motsättningar med grannländer och Storbritannien är risken för konflikter låg.

Risken att gerillarörelser instigerar inbördeskrig är låg.

Risken för oroligheter inom landet räknas dock som hög, demonstrationer och protester övergår ofta i våldsamma klascher. 

Funderar du på att jobba i Argentina?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

År 1945 var Argentina ett av de rikaste länderna i världen. Felslagen ekonomisk utveckling och korruption resulterade dock i en kris år 2001. Landets valuta förlorade då sitt värde och folk fick ta ut sina besparingar från bankerna. Följden blev ett antal massdemonstrationer och presidentskiften under en kort tid. 

Situationen är nu på bättringsvägen. Stora delar av Argentinas dyrbarare områden används för jordbruksproduktion, vilket är landets största exportkälla. Argentina är en av världens främsta köttproducenter. Industrisektorn har traditionellt varit baserad på förädling av jordbruksprodukter, till exempel konservfabriker och textilfabriker. De viktigaste handelspartnerna för Argentina är Brasilien, USA och Chile. Landet är även med i Mercosur, ett handelsavtal mellan Argentina, Brasilien, Venezuela, Uruguay och Paraguay. Argentina har ett utvecklat vägnät och järnvägsförbindelserna är en av världens mest omfattande. Järnvägen har dock inte underhållits under tio år och är mestadels idag ur drift. De största floderna används mycket för transport och kommunikation.

Geografi

Argentina sträcker sig över stora områden och klimatvariationen är betydande. Klimatet är tempererat med ytterligheter som sträcker sig från subtropiskt klimat i norr till subpolart i söder. Förutom Anderna i väst så är landskapet präglat av stora platta slätter, som ofta kallas för pampas. Det argentinska låglandet delas in i tre huvudområden: nordområdet, pampas och Patagonia. Nordområdet består främst av stora grässlätter. Pampas täcker stora områden och jordförhållandena är fördelaktiga för jordbruk och djuruppfödning. 

Patagonia är ett platålandskap med höjder uppemot 1500 meter över havet. Argentinas och Sydamerikas högsta berg är Aconcagua som mäter 6962 meter över havet. I norr, på gränsen till Brasilien, ligger Iguazúfallen. Fallen är en av Sydamerikas största turistattraktioner och står på UNESCO:s lista över världens kultur- och naturarv. Förorening och förlust av jordbruksland är stora miljöproblem landet kämpar med och orsakas av utsläpp från industrin och användningen av bekämpningsmedel. Både avskogning och torka har förstört jordkvaliteten.

Historia

De äldsta spåren av bosättningar i Argentina är från 11 000 år f. kr. Landet hade indianska bosättningar i norr och spridda befolkningar av jägare och samlare i syd fram tills att européerna invaderade landet. Upptäcktsresande från Europa kom till Argentina år 1516 och år 1580 etablerade Spanien sin första koloni i det som idag är Buenos Aires. Tvångsarbete i kombination med sjukdomar från Europa resulterade i en kraftig reduktion av Argentinas urbefolkning. 

Under år 1816 fick landet tillbaka sitt oberoende från Spanien, men landet har fortsatte att ha nära band med Europa. Fram till år 1945 var Argentina präglat av interna motsättningar mellan de konservativa och de liberala samt mellan militär och politiker. Juan Perón kom till makten år 1946 och genomförde många omtalade förändringar. Två av dessa var rösträtt för kvinnor och en nationalisering av industrin. Peróns reformer förbättrade situationen för de fattiga. Peróns hustru, Evita, blev en symbol för hans politik. Samtidigt styrde Perón Argentina med diktatoriska medel, där motståndare blev undertryckta och medierna kontrollerade. 

År 1976 genomförde militären en statskupp. I 12 år styrde militärdiktaturen och ca 30 000 beräknas ha försvunnit eller mördats under den tiden. År 1982 invaderade argentinska trupper de brittiska Falklandsöarna i den södra Atlanten men tvingades att kapitulera. Förlusten var början till militärdiktaturens fall.

Samhälle och politik

Efter många år med instabilt militärstyre återupprättades demokratin år 1983. Presidentens agerande ska enligt lag kontrolleras av kongressen, men i praktiken har presidenten makten. Argentina består av 23 provinser, förutom Buenos Aires, som alla har sina egna regeringar. Fall av korruption inom den offentliga sektorn, har resulterat till ett dåligt förtroende för det politiska systemet bland befolkningen. Mycket fokus i dagens Argentina ligger på att reducera klyftorna mellan rika och fattiga, bekämpa korruptionen samt ge staten en viktigare roll inom näringslivet. 

Ökat samarbete med grannländerna sägs kunna reducera USA:s inflytande över regionen. Landets befolkning är en blandning av invandrare från hela världen, och det sägs att nio av tio argentinare har europeiska förfäder. Kulturmässigt är Argentina mycket känt för dansstilen Tango men även flera stora författare och filmskapare är från landet. Omkring en tredjedel av Argentinas befolkning är bosatt i och omkring Buenos Aires.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Besökare bör konsultera sin läkare innan de reser till Argentina och se till att alla lämpliga vaccinationer är uppdaterade.
Följande vaccinationer rekommenderas: Difteri, hepatit A och B, tuberkulos, stelkramp, tyfus, rabies och gula febern. Det rekommenderas även att du tar anti-malaria profylax.

Under de senaste åren har det skett en ökning av antalet rapporterade fall av denguefeber i hela landet. De mest påverkade provinserna hittas i den norra delen av Argentina, såsom Corrientes, Misiones och Formosa som gränsar till Paraguay. Dessutom skedde utbrott i Brasilien och Paraguay i början av 2008 och som ett resultat bör resenärer till Chaco, Formosa, Salta och Misiones vara vaksamma. Dessa utbrott är mer frekventa under de våta årstiderna (maj till augusti och november till januari).

Malaria är en risk på landsbygden som gränsar till Bolivia och Paraguay. Besökare bör rådfråga sin läkare om skydd mot malaria och bör vidta åtgärder för att undvika mygg- och andra insektsbett. Vatten- och livsmedelsburna smittsamma sjukdomar kan också förekomma. För att undvika matförgiftning på landsbygden rekommenderas det att du kokar dricksvatten eller dricker vatten på flaska, och undviker rå eller dåligt tillagad mat.

Den förorenade luften i större städer som Buenos Aires kan påverka resenärer som lider av astma och andra luftrörsproblem.

Standarden på vårdinrättningar varierar beroende på var i landet du befinner dig. Privata kliniker kräver ofta kontant betalning innan behandling, även vid akutfall. Utländska läkemedel är inte lättillgängliga och lokalt producerade läkemedel håller inte samma standard som de producerade i västvärlden, och kan ge biverkningar.

En heltäckande rese- och sjukförsäkring som täcker eventuella utländska sjukvårdskostnader rekommenderas. För resenärer med särskilda sjukdomar som diabetes är det klokt att ta med en tillräcklig mängd läkemedel för hela vistelsen, förvarade i dess originalförpackning och med recept från läkare.

Pass

Besökare till Argentina måste färdas på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresa i landet.

Visum

För vistelser under tre månader krävs inte något turistvisum för resenärer från de flesta länder. Resenärer uppmanas dock att kontakta sin lokala ambassad innan avresa.

Utländska medborgare som vill bedriva verksamhet i Argentina kan resa till landet på ett turistvisum men rekommenderas att skaffa ett affärsvisum om de planerar att stanna längre än 90 dagar.

Ansökan om affärsvisum kräver ett brev från en arbetsgivare som förklarar skälet för resan, resans längd och accepterande av det ekonomiska ansvaret. Resenären kan även ansöka om ett visum för fler inresor (giltigt i fyra år) efter ankomst i Argentina.

Barn (personer under 21) som reser ensam eller med endast en förälder måste ha en fullmakt från den andra föräldern eller förmyndare. Brevet ska certifieras av en argentinsk konsul när det utfärdas av Argentina.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

EnglishSwedish
Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Jobba i Argentina

Lite Info

Argentina är Sydamerikas mest europeiskt influerade land med ättlingar till tyskar, italienare, fransmän och engelsmän. Huvudstaden Buenos Aires är därför väldigt lik en europeisk storstad vilket har gjort den till ett populärt resemål för många nordbor.

Arbeta i Argentina

Som turist har du möjligheten befinna dig i Argentina under 90 dagar i sträck. För att få tillstånd att jobba i landet krävs det dock att du tillför en kompetens som ett företag eller den Argentinska staten anser sig själva behöva och ha brist på. Det bästa sättet att få reda på vad som gäller för att kunna arbeta i Argentina är att kontakta Argentinska ambassaden i Stockholm.

Det vanligaste sättet för svenskar att få jobb i Argentina är som engelsklärare eller som praktikant eller volontär. Det finns även en hel del jobb inom restaurangbranschen i storstäderna Buenos Aires och Cordoba där engelsktalande personal kan komma att behövas pga. den stora mängden turister och utlänningar som befinner sig här.

På Frilansgruppen finns det en hel del jobbannonser som framför allt riktar sig mot jobb i Buenos Aires och Cordoba. Här kan du med en enkel sökning hitta intressanta utlysningar av lediga tjänster. För dig som inte pratar spanska så rekommendera vi att skriva en jobbtitel på engelska. Glöm inte att du även kan söka direkt på företag ifall det är någon speciell organisation som intressant för dig.

Callcenter i Buenos Aires

Ett annat tips är att söka jobb på något av de många callcenter som finns i t.ex Buenos Aires. Ett flertal internationella säljorganisationer och kundsupport-företag är situerade i Argentina och jobbar mot hemmamarknaden med hjälp av IP-telefoni. Här finns det gott om jobb för människor med språkkunskaper och svenska medborgare som t.ex kan jobba från Argentina mot Sverige. Sök t.ex ”sale” eller ”telemarketing” i sökmotorn.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken “Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land