10 platser du måste se på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

15 bästa stränderna på Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

10 anledningar att besöka Cypern

Egenanställd på Cypern
Spela videoklipp

Allmänt om Algeriet

Även om säkerhetsmiljön i Algeriet har förbättrats avsevärt sedan slutet på inbördeskriget så är dess arv fortfarande märkbart i landet och fortsätter blockera försök till politisk förändring. Huvudstaden Alger har inte utsatts för några större terrorattentat sedan 2007, men hotet från terrorism finns fortfarande kvar. 

Bombattacker mot polis och säkerhetsstyrkorna sker fortfarande i de nordöstra provinserna, med en ökning av antalet rapporterade attacker i västra delarna, särskilt Ain Defla. Gisslankrisen i Amenas i januari 2013 illustrerar kidnappningsrisken gentemot utländska medborgare i den västra regionen. Protester mot de höga levnadskostnaderna, bostäder och arbetslöshet organiseras regelbundet, men tenderar att vara hårt reglerade av myndigheterna. Frågor som brottslighet, infrastruktursäkerhet, naturkatastrofer och hälsofrågor behöver inkluderas för att begränsa reserisk.

Funderar du på att jobba i Algeriet?

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift enligt Alt. 1 – 6% på startsidan, läs mer på nedanstående länk.

Arbetsmarknad och ekonomi

Algeriets viktigaste naturresurser och exportvaror är olja och gas. De viktigaste marknaderna för Algeriets export är Italien, USA och Frankrike. Jämna olje- och gasfynd har stärkt landets ekonomi som under flera decennier var svag på grund av konflikt och politisk oro. Utländska oljeföretag är mycket intresserade i Algeriets oljeresurser som estimeras till att vara 12 miljarder fat. Olja och gas står för 95 procent av Algeriets export och 30 procent av bruttonationalprodukten (BNP). Trots detta är fattigdomen fortfarande ett stort problem och arbetslösheten är hög, särskilt bland de unga. Utbred korruption och dålig standard på offentliga tjänster har också lett till ökat missnöje hos befolkningen.

Geografi

Algeriet är Afrikas största land och ligger på kontinentens nordkust vid Medelhavet. Saharaöknen täcker över fyra femtedelar av Algeriets totala landareal. Atlasbergen skiljer Medelhavskusten från Saharaöknen i det sydliga Algeriet, där klimatet är torrt och varmt. I dessa områden fann man på 1950-talet olja, något som skulle bli Algeriets viktigaste exportvara. Kustområdet har många kullar och berg och har Medelhavsklimat. I bergområdena kan vintrarna vara mycket kalla. Området Tell Atlas, mellan kusten och öknen, är bördig. Algeriet är mycket utsatt för torka och vattenbrist och föroreningar är ett stort problem. Bara tre procent av landets area kan användas till jordbruk.

Historia

På grund av sin centrala läge har Algeriet genom historien fungerat som en handelsrutt mellan Europa, Afrika och Mellanöstern. Därför är Algeriets befolkning en blandning av många olika folkgrupper. Berberna var de första boende i området. Algeriet kom under arabiskt inflytande på 600-talet och på 1500-talet erövrade spanjorer området. Algeriet blev senare erkänd som en provins i det Osmanska riket. Den franska erövringen av Algeriet startade år 1830 och blev en fransk provins. Den lokala befolkningen kämpade under flera decennier mot kolonialmakten, bland annat ledd av den algeriske berberemiren Abd al-Qadir.  Front de Libération Nationale (FLN) påbörjade en militär frigörelse år 1954. Fredsavtalet undertecknades åtta år senare och Algeriet återfick sin självständighet. År 1992 utbröt ett inbördeskrig i Algeriet när regeringen stoppade ett parlamentsval som det islamistiska partiet Front Islamique du Salut (FIS) var på väg att vinna. Det blodiga inbördeskriget tog slut i början av 2000-talet. Över 150 000 människor miste livet under kriget.

Samhälle och politik

När Algeriet blev självständigt från Frankrike år 1962 styrdes landet av ett parti; FLN. Efter ett folkligt uppror blev andra partiet tillåtna år 1989. Idag finns det över 30 politiska partiet i Algeriet men fortfarande är FNL störst. Politisk spänning och våld har dominerat politiken i Algeriet och presidenten och militären har mycket makt. Den nuvarande presidenten, Abdelaziz Bouteflika, har suttit vid makten sedan år 1999 och ett av målen i hand politik är att bekämpa radikal Islam. Oppositionen har flera gånger kritiserat Bouteflika för valfusk och för att han genomfört grundlagsändringar som gör att han kan sitta fler perioder som president. Under den arabiska våren år 2011 utbröt demonstrationer för mer demokrati i landet. Detta ledde till att undantagstillståndet, som har varit aktivt sedan inbördeskriget, avvecklades. Algeriets ursprungliga befolkning, berberna, har länge kämpat för att bevara sin kultur och sitt språk, tamazight.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Obligatoriska vaccinationer för resor till Algeriet är hepatit A, tyfus, gula febern (om du anländer från ett infekterat område), stelkramp-difteri, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och resenärer bör också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies beroende på vart i landet de ska resa.

Det rekommenderas starkt att undvika kranvatten och istället använda buteljerat vatten eller vattenreningsutrustning om pålitligt buteljerat vatten inte är tillgängligt. Undvik isbitar, opastöriserade mejeriprodukter och rå och dåligt tillagad mat. Resenärer bör överväga att medta behandling för vanliga resesjukdomar, särskilt mot diarré.

I de större algeriska städerna som Alger, Oran och Constantine håller sjukvården på att förbättras men ligger fortfarande under europeiska eller västerländska standarder. På landsbygden och i synnerhet i södra Sahararegionen är sjukvården mindre tillgänglig och håller varierande standard.

Tillgång till läkemedel och medicinsk utrustning kan också vara ett problem. Sjukhus och läkare förväntar sig normalt en omedelbar betalning i kontanter för eventuella medicinska tjänster. De flesta hälsoarbetare talar franska men engelska kanske inte är allmänt talat, särskilt utanför huvudstaden.

Pass

Besökare till Algeriet måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresan till landet.

Visum

Visumkrav för besök till Algeriet varierar mellan nationaliteter och under alla omständigheter är det rekommenderat att resenärer kontaktar sin ambassad eller konsulat för att få information om deras individuella behov av resedokumentation. Kostnader för visum varierar också mellan olika nationaliteter.
Resenärer bör ansöka till den algeriska ambassaden eller konsulatet i deras hemland och ansökningar måste vara maskin/datorskrivna och inte handskrivna.
Affärsvisum måste kompletteras med ett brev från en sponsor och bevis på planerad avresa i form av en officiell resebeskrivning.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Vi guidar er mot en livsstil vid Medelhavet. I vårt utbud av fastigheter har vi allt från små lägenheter anpassade för uthyrning såväl som större familjeboenden till lyxvillor, och vi är dedikerade att hitta rätt objekt för dig.

Vi vill hjälpa människor som söker en bättre livsstil genom att förmedla prisvärda fastigheter med förmånsfulla betalningsplaner vid Medelhavet.

Vi har en bred kunskap och erfarenhet från att ha varit närvarande på norra Cypern sedan 2006. Genom våra utvalda samarbetspartners på ön kan vi erbjuda det bästa som marknaden har att erbjuda.

EnglishSwedish
Ta mig upp

Världsdelar och länder vi jobbar med, allmän information om länder, visum, vaccin m.m

Jobbar du i något annat land så ge oss ett tips så lägger vi till det inom kort så att du också kan använda vår tjänst och få mer pengar i plånboken.

Dags för ett nytt äventyr?

Jobba i Argentina

Lite Info

Argentina är Sydamerikas mest europeiskt influerade land med ättlingar till tyskar, italienare, fransmän och engelsmän. Huvudstaden Buenos Aires är därför väldigt lik en europeisk storstad vilket har gjort den till ett populärt resemål för många nordbor.

Arbeta i Argentina

Som turist har du möjligheten befinna dig i Argentina under 90 dagar i sträck. För att få tillstånd att jobba i landet krävs det dock att du tillför en kompetens som ett företag eller den Argentinska staten anser sig själva behöva och ha brist på. Det bästa sättet att få reda på vad som gäller för att kunna arbeta i Argentina är att kontakta Argentinska ambassaden i Stockholm.

Det vanligaste sättet för svenskar att få jobb i Argentina är som engelsklärare eller som praktikant eller volontär. Det finns även en hel del jobb inom restaurangbranschen i storstäderna Buenos Aires och Cordoba där engelsktalande personal kan komma att behövas pga. den stora mängden turister och utlänningar som befinner sig här.

På Frilansgruppen finns det en hel del jobbannonser som framför allt riktar sig mot jobb i Buenos Aires och Cordoba. Här kan du med en enkel sökning hitta intressanta utlysningar av lediga tjänster. För dig som inte pratar spanska så rekommendera vi att skriva en jobbtitel på engelska. Glöm inte att du även kan söka direkt på företag ifall det är någon speciell organisation som intressant för dig.

Callcenter i Buenos Aires

Ett annat tips är att söka jobb på något av de många callcenter som finns i t.ex Buenos Aires. Ett flertal internationella säljorganisationer och kundsupport-företag är situerade i Argentina och jobbar mot hemmamarknaden med hjälp av IP-telefoni. Här finns det gott om jobb för människor med språkkunskaper och svenska medborgare som t.ex kan jobba från Argentina mot Sverige. Sök t.ex ”sale” eller ”telemarketing” i sökmotorn.

Vissa av dessa videor använder reklam vilket vi ej kan påverka eftersom allt material är hämtat ifrån YouTube. Om det kommer upp reklam så klicka bara bort den, i regel så återkommer den inte under samma spelning.

Om det är någon video som inte fungerar så tala gärna om det för oss med länken “Någon fråga till vår support?”.

Alt. 1 - 6%

Vår serviceavgift: 6% = €180.
Bankens Transaktionsavgift = €0.
Du betalar in din egen Skatt.
Lägsta summa du kan fakturera är €50.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något.

Freelance Group LTD

Hongkong

Centralamerika

Nordamerika

Lägg till nedanstående land